Дієтолог розповів, як правильно готувати здорову їжу і яких способів приготування краще уникати

Дієтолог стверджує, що не тільки якість продуктів має значення, але і спосіб їх приготування.

Про це розповіла на своїй сторінці в Інстаграм дієтолог Наталія Самойленко.

Також лікар-дієтолог наголосила, що навіть корисні продукти можна зіпсувати, якщо не правильно їх приготувати. Тобто зробити їх частково шкідливими.

Наталія Самойленко радить запікати, тушкувати, готувати на пару або на грилі; використовувати керамічні поверхні й антипригарний посуд; м’ясо маринувати в яблучному/виноградному оцті або в лимонному соці.

Яких способів приготування їжі краще уникати?

Фото: Omar Mahmood
Фото: Omar Mahmood

Дієтолог не рекомендує смажити на сковороді, особливо м’ясо. Також вживати карамелізовані продукти (наприклад, термічно оброблені різні сиропи). Якщо не виходить, то хоча б обмежити такі страви.

«Уникайте коричневих кірочок, а особливо чорних! Навіть такі корисні продукти, як горіхи, насіння, овочі при смаженні будуть частково перетворюватися в продукт глікації», – розповідає Самойленко.

За словами лікаря, продукти глікації вражають роботу клітин по всьому тілу і прискорюють процеси старіння.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.