Сон на боці, спині або животі – що краще?

Поза сну може сильно вплинути на ваш сон, а також на ваш загальний стан здоров'я. Вибираємо кращу позу.

Поза, в якій ви спите впливає на якість сну вночі

Якщо ви регулярно не висипаєтеся, то можете в результаті впасти в стрес, занепокоєння і депресію. Це також може привести до високого кров’яного тиску, збільшення ваги і інших хронічних захворювань.

Сон в неправильному положенні також є основною причиною проблем з животом, головних болей, порушення кровообігу, м’язових спазмів, апное уві сні і втоми.

Хочете знати, яка поза для сну найкраща?

Варто відзначити, що абсолютно ідеальної пози немає, кожна з них має як плюси, так і мінуси. Але у деяких позитивних сторін більше, а у деяких – навпаки.

1. На спині

Сон на спині
Сон на спині

Ця поза не особливо популярна – всього 8% людей сплять на спині, але вона вважається кращою, особливо для здоров’я спини.

У цьому положенні вага рівномірно розподіляється по всій довжині  поверхні тіла. Це також мінімізує точки тиску і забезпечує гарне вирівнювання голови, шиї і хребта.

Підкладіть невелику подушку під коліна, щоб забезпечити додаткову підтримку і зберегти природний вигин хребта.

2. На боці

Сон на боці
Сон на боці

Хоча сон на боці – популярне і зручне положення для сну, воно може вивести хребет з положення. Це може викликати напругу в попереку.

Виправити це легко. Той, хто спить на боці, може просто покласти між колін тверду подушку. Це піднімає верхню частину ноги, що відновлює природне положення стегон, тазу і хребта.

3. У положенні ембріона

Сон в позі ембріона
Сон в позі ембріона

Ця поза вважається найпопулярнішою, її вибирають 41% дорослих. Поза ембріона вважається комфортною для вагітних. Людям з грижею міжхребцевого диска таке положення теж може принести полегшення в нічний час. Це тому, що лежачи на боці з підібраними колінами до грудей, ви зменшуєте згинання хребта і допомагаєте розкрити суглоби.

Але якщо ви сильно звернетесь в цій позі, то можете обмежити дихання через діафрагму, що призведе до болей вранці.

4. На животі

Сон на животі
Сон на животі

Зазвичай ця поза вважається найгіршою під час сну. Однак якщо вона для вас дуже комфортна, або вам необхідно спати на животі, спробуйте підкласти подушку під живіт і бедра, щоб вирівняти хребет.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.