Як уникнути появи врослих волосків по лінії бікіні?

Врослі це волосся не тільки негарно, але іноді ще боляче, особливо в області бікіні. Як їх уникнути, яким методом епіляції віддати перевагу і як їх позбутися?

Врослі волосся – дуже часте явище, яке не тільки негарне, але й може викликати хворобливі відчуття. Волосся замість того, щоб рости по своїй звичайній траєкторії, буде рости під шкірою», – пояснює Орелін, косметолог клініки« Aix en provence».

Вросле волосся: чим це викликано?

  • Тип волосся: кучеряве волосся в зоні бікіні, буде скручуватися. Тонкому волоссю буде важче проколоти дерму.
  • Тип шкіри: тип шкіри також впливає на появу врослого волосся. З товстою шкірою волосся іноді важко пробивається. Інший випадок – дуже суха шкіра. «Лупа може закупорити отвір для волосся і перешкодити йому випадати правильно», – пояснює косметолог.
  • Метод видалення волосся: Видалення волосся, особливо за допомогою епілятора і бритви, сприяє зростанню врослих волосків.
  • Періодичне тертя об одяг.

Як запобігти появі врослого волосся

Скрабування

Регулярно відлющуючи шкіру, ви зменшуєте скупчення мертвих клітин, які роблять вашу шкіру більш товстою і перешкоджають відростання. Однак зона бікіні чутлива, не використовуйте скраб більш ніж один раз на тиждень. Ви можете вибрати відлущуючий гель для душу. Це ніжний спосіб.

Зволоження

Після того, як шкіра підготовлена і депільована (або виголена), залишається важливий етап зволоження. І цього слід дотримуватися не тільки після видалення волосся, але і кожний наступний день. Навіщо? Добре зволожена шкіра завжди буде більш еластичною і дозволить дермі нормально рости. Зрозуміло, виберіть відповідний для вашої шкіри зволожуючий лосьйон.

Бритва, епілятор або віск?

Чи справді зовнішній вигляд врослого волосся залежить від типу епіляції? Насправді ні. Хоча у гоління, як правило, погана репутація, воно не протипоказане при дотриманні певних основних правил:

  • Завжди голіться на вологій і зволоженій шкірі (гель, крем для гоління тощо).
  • Використовуйте бритву хорошої якості і регулярно міняйте леза, щоб уникнути ризику зараження.
  • Зволожуйте шкіру від можливих подразнень.

З іншого боку, гарячий віск дуже популярний. Але якщо ви не дотримуєтеся правило скраб-епіляція-зволоження, це не запобіжить появі врослого волосся. Те ж саме і з епілятором!

Смертельна зброя: лазерна епіляція

Лазерна епіляція руйнує волосяну цибулину. Незважаючи на те, що це рішення має величезну ефективністю, його не можна назвати дешевим. Але для тих, хто робить депіляцію воском в салоні, вкладення швидко окупаються.

Як видалити вросле волосся?

Незважаючи на всі запобіжні заходи, ви помічаєте появу маленьких гудзиків на лінії бікіні. Як тільки запалена точка з’явиться, ви повинні набратися терпіння: «Найголовніше – спочатку продезінфікувати антисептичним і антибактеріальним засобом. Ми повинні за всяку ціну уникати спроб проколоти шкіру голкою або видалити волосся пінцетом». Якщо ділянка болюча, косметолог радить накласти компрес з теплою водою. Існують також креми і продукти, призначені для запобігання потрапляння волосся під шкіру і прискорення їх видалення.

врослий волосся
Вросле волосся

Схожі статті

Пристосувалася солити скумбрію в пакеті: смачніше, ніж у розсолі, і посуд не потрібний. Геніально просто

Замість скумбрії таким же чином у пакеті можна засолити оселедець. Якщо немає бажання використовувати спеції, достатньо буде лише однієї солі. Виходить дуже жирно та смачно.

Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.

На замітку господиням! Випросила у кондитера рецепт ідеального бісквіта для тортів: тісто ніжне та повітряне

Секрет розкішного торта чи іншого десерту — ідеально пухкий бісквіт. З нашим рецептом бісквіт буде виходити з першого разу і не потрібно пробувати десятки рецептів. Спробуйте та переконайтеся.