Як забезпечити якісний сон своїм дітям

Хороший нічний сон дозволяє дитині вчитися, запам'ятовувати, отримувати задоволення і розвиватися протягом дня. Нижче добірка рекомендацій, як зробити сон дитини комфортніше.

Кілька простих принципів дозволяють дітям швидко заснути і досить відпочити: регулярність режиму сну, спокійна обстановка, ритуалізація і наявність батьків перед сном, достатня тривалість. Слідуючи цим основним правилам, ваша дитина не буде сприймати час відходу до сну як покарання або тривогу, а вранці буде відпочивати.

Комфортна і прохолодна кімната

І дорослі, і діти, як правило, краще за все сплять в темряві і в комфортній прохолодній обстановці. Щільні штори допоможуть зберегти темряву в кімнаті ввечері або рано вранці. Якщо ваша дитина користується нічником, переконайтеся, що лампа горить слабо, і подумайте про те, щоб вимкнути його, якщо у дитини проблеми зі сном.

Графік прийому їжі

Регулярне збалансоване харчування допомагає нашому тілу розвивати біологічні ритми. Наприклад, якщо ви снідаєте в один і той же час кожен день, ваше тіло прокидається, щоб поїсти. Сімейна вечеря ввечері буде сигналом організму про наближення сну. Не давайте дітям продукти і напої, що викликають збудження, наприклад шоколад і газовані напої.

Самостійний сон

Заохочуйте дитину засинати самостійно. Це не означає, що ви не можете бути поряд перед сном, але ваша дитина повинна переходити від неспання до сонливості і спати без того, щоб ви гладили, розгойдували або співали пісню, або навіть лежали поруч з ним. Таким чином, якщо він прокидається вночі до стану легкого сну, йому не знадобиться цей заспокійливий ритуал, щоб повернутися в глибокий сон

Рутина весь тиждень

Регулярний розпорядок допомагає сигналізувати організму про те, що пора випустити мелатонін, гормон, відповідальний за засинання. Регулярний час відходу до сну і неспання, навіть у вихідні, а також спокійні заняття, такі як купання або читання казки, можуть допомогти дитині підготуватися до сну. Слід уникати вправ, екранів і стимулюючих розмов, які можуть змусити дитину замислитися, коли він намагається заснути.

Апное уві сні

Якщо ваша дитина хропе і спить всю ніч, але не виглядає відпочилою вранці, зверніться до лікаря. У неї може бути синдром обструктивного апное уві сні, через який він не може нормально дихати вночі і не висипається.

комфортний сон
Комфортний сон

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.