Неспокійна безсоння: 3 рішення, щоб заснути

Коли через стрес важко заснути, класичні поради не завжди працює. Знайдіть більше способів заспокоїти свій розум і добре виспатися.

Якщо ви страждаєте безсонням, ви, ймовірно, знаєте класичні рекомендації: уникайте кави вдень, вимикайте екрани за годину до сну, переходите на звичайний режим сну, їжте легку їжу тощо.

Ці поради працюють для деяких людей, але при безсонні, що викликане тривогою, вони можуть виявитися марними. Якщо стрес, пов’язаний зі страхом неможливості заснути, а також занепокоєннями протягом дня, заважають вам спокійно заснути, ви можете спробувати наступні методи:

Запишіть свої турботи

Наші власні темні думки можуть зіпсувати нам сон. Замість того, щоб міркувати годинами, візьміть блокнот і ручку і записуйте все, що приходить в голову, не боячись бути засудженим. Не користуйтесь телефоном або комп’ютером, оскільки це може сплутати ваш внутрішній годинник. Як тільки ви позбудетеся від цих думок, вам стане легше. Якщо ні, спробуйте помістити листок паперу, де ви записали свої негативні думки в коробку. Цей невеликий символічний жест допомагає створити вакуум, «заблокувати» і відкласти турботи до наступного ранку, щоб вони не зіпсували нам ніч.

Вставайте з ліжка

Багато фахівців радять людям, що страждають безсонням, що не перевертатися в ліжку годинами, коли вони не можуть заснути. Перебуваючи під ковдрою, мозок ризикує зв’язати спальню з місцем, що викликають занепокоєння. Якщо ви не можете заснути через 20 хвилин, встаньте і займіться справою, яка розслаблює вас без інтелектуальної стимуляції, наприклад розфарбуванням, або малюванням.

Примусьте себе не спати

Можливо, ви вже помітили, що, старанно намагаючись боротися зі сном, ви швидше засинаєте. Використовуючи техніку зворотньої психології, ви обманюєте свій мозок, змушуючи його думати, що не хочете спати, тримаючи очі відкритими і думаючи про щось цікаве або захоплююче. У деяких випадках цей трюк дає можливість міцно заснути вже за кілька хвилин.

безсоння
Безсоння

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!