Топ продуктів, які допоможуть зміцнити ваші легені

Ці натуральні продукти і трави захистять ваші легені від шкідливого забруднення і зміцнять їх протизапальними властивостями.

М’ята перцева

М'ята перцева
М’ята перцева

Американське онкологічне товариство вказує на те, що масло перцевої м’яти використовується для лікування захворювань легенів, а недавні дослідження показують, що ця рослина може допомогти спортсменам краще дихати. В іранському дослідженні, опублікованому в журналі Міжнародного товариства спортивного харчування, учасники, які пили воду з додаванням ефірної олії перцевої м’яти, поліпшили частоту дихання, ймовірно, через те, що м’ята розслабляла їх бронхіальні м’язи.

Додайте 3-4 краплі в гарячу воду для інгаляцій – це дозування, рекомендована Американським онкологічним товариством.

Евкаліпт

евкаліпт
Евкаліпт

Було показано, що евкаліпт запобігає загострення бронхіту в поєднанні з двома іншими ефірними оліями, що містять компоненти вапна і сосни. Це також пояснює, чому краплі від кашлю часто містять екстракти евкаліпта.

Додайте кілька крапель евкаліптової олії в миску з окропом, накиньте рушник на голову, потім закрийте очі і повільно вдихайте пари протягом 10 хвилин. У дослідженні, опублікованому в «Огляді альтернативної медицини», наголошується, що цей метод ефективний для полегшення симптомів респіраторних інфекцій, риніту і синуситу завдяки антибактеріальним, противірусним і протизапальним властивостям олії.

Вітамін D

вітамін D
Вітамін D

Згідно з недавнім звітом, опублікованим в журналі «Вітаміни і гормони», люди з дефіцитом вітаміну D з більшою ймовірністю можуть отримати інфекції дихальних шляхів. Автори дослідження також вказують на сонячний вітамін як на можливий засіб від астми.

Яблука

яблука
Яблука

Дослідники з Медичної школи лікарні Святого Георгія виявили, що серед 2500 учасників дослідження у тих, хто їв п’ять або більше яблук на тиждень, загальна функція легенів була трохи краще. Кверцетин, антиоксидант, що міститься в яблуках, може допомогти захистити легені від диму та інших забруднювачів.

Чорниця

чорниця
Чорниця

В ході наглядової дослідження, представленого на щорічних зборах Американської кардіологічної асоціації в 2014 році, вчені виявили, що зміни функції серця в дні сильного смогу навколо Бостона, як правило, були менш імовірними серед немолодих учасників чоловічої статі, які недавно їли продукти, багаті флавоноїдами, такі як чорниця. Передбачається, що флавоноїди можуть допомогти регулювати імунну систему і навіть «перепрограмувати гени», щоб захистити вас від забруднення повітря.

Додайте 3/4 склянки чорниці в грецький йогурт, смузі і салати або просто їжте їх окремо.

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.