Міфи про схуднення: де правда, а де брехня

Зі схудненням завжди пов'язано багато різних тверджень і порад. Але чи всі вони правдиві - розбираємося далі.

Крохмалисті продукти роблять вас товстими

І правда і брехня

«Повільні» цукри, що містяться в крохмалі, які повільніше засвоюються організмом, зменшують відчуття голоду і не дають нам перекусити, тому у нас є більш збалансований ритм харчування.

Але будьте обережні, не приправляйте їх занадто багато і не додавайте до них різні соуси, часто висококалорійні.

Віддавайте перевагу вареній картоплі, а не фрі, або хліб з цільного зерна, а не білий хліб.

Для схуднення краще розподілити прийоми їжі протягом дня

Правда

Давайте перестанемо думати, що пропуск прийому їжі змусить нас схуднути. Наш організм обов’язково наздожене його при наступному прийомі їжі, і відбудеться зворотній ефект: організм перетворює поживні речовини в жир, щоб запасати їх в разі нестачі. Крім того, пропуск прийому їжі спонукає тіло і шлунок з’їсти наступного разу в два рази більше.

В ідеалі рекомендується 4 збалансованих прийоми їжі в день.

У коричневому цукрі менше калорій, ніж в білому

Брехня

Тільки колір і аромат відрізняють його від білого цукру. За калорійністю вони мають такі ж властивості (400 ккал на 100гр).

Якщо ви не поспішаєте їсти, це допоможе вам схуднути

Правда

Потрібно добре пережовувати їжу, щоб допомогти травленню і транспортуванню, а також зберегти плоский живіт.

Це також зменшує дуже неприємне відчуття болю в животі.

Відсутність сну збільшує апетит

Правда

Сон – це основна фізіологічна потреба виживання. Коли ви не спите, ваш апетит збільшується, щоб компенсувати недолік. Люди, які добре сплять, виробляють білок лептин, який допомагає придушити почуття голоду. Навпаки, грелін виділяється, коли ми не спимо, і спонукає нас їсти.

Пиття великої кількості води допомагає нам худнути

Брехня

Вода супроводжує дієту, але сама по собі не є способом схуднути. Вона не містить калорій, тому її можна вживати за бажанням: звичайну, з трав’яним чаєм, кавою …

Хліб робить товстим

Брехня

Ми часто схильні підтримувати ідею про те, що від хліба живіт «здувається» і, отже, стає більш жирний. Від хліба товстіють, як і від будь-якої їжі, коли їдять у великих кількостях або з занадто жирними продуктами.

Як стверджують дієтологи, хліб не заборонений при дотриманні дієти, особливо з цільного зерна через споживання клітковини.

Шоколад не можна забороняти під час дієти

Правда

Темний шоколад сповнений магнію і дуже корисний. Таким чином, вживання одного або двох квадратиків в день не порушує ваш харчовий баланс, якщо ви не зловживаєте батончиком або іншими калорійними шоколадними цукерками.

Ми можемо схуднути, розважаючись

Правда

Кардинальна заборона в їжі не вирішує проблем і насправді не змушує вас худнути; це може призвести протилежний ефект. Не позбавляйте себе занадто багато чого, ризикуючи одного разу переломити ситуацію і заповнити недолік надмірним споживанням того, що ви заборонили собі раніше.

Міфи про схуднення
Міфи про схуднення

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.