Побережіть коліна: які види спорту найшкідливіші для цієї частини тіла

Досить багато видів спорту роблять сильний вплив на наші коліна, це особливо відчутно, якщо є якісь проблеми з ними. Нижче ми зібрали види спорту, які впливають найбільше.

1. Біг

Хоча біг на довгі дистанції – далеко не самий небезпечний вид спорту для ваших колін, повторювані рухи, викликані бігом, в кінцевому підсумку можуть привести до досить серйозних захворювань колін, особливо якщо ви бігаєте багато кілометрів в тиждень.

Розгляньте можливість крос-тренінгу для запобігання травм коліна, викликаних бігом. Щоб полегшити вплив бігу на наші коліна, можна додати розпорядок дня плавання, або їзду на велосипеді.

2. Баскетбол

Постійний біг, стрибки, падіння і контакт, які необхідні для гри в баскетбол, можуть мати тривалий вплив на коліна. На жаль, в повноконтактному баскетболі дійсно неможливо уникнути цих випадків, але є альтернативи. У лігах, де пропонується безконтактний баскетбол, ви можете насолоджуватися грою, не побоюючись перенапруги або травм.

3. Теніс

Короткі пробіжки і швидкі повороти, необхідні для занять цим спортом, можуть привести до серйозних травм, якщо вони виконуються довгий період часу. Пошук кортів з більш м’яким покриттям може допомогти з контактом, викликаним грою на більш твердому покритті. Бадмінтон також є альтернативою з низьким рівнем впливу на тренування.

4. Футбол

Не дивно, що високий контакт і стрімкий темп гри у футболі є однією з основних причин травм коліна в спорті. У футболістів найчастіше уражається колінна чашечка. Це відбувається через надмірне розтягування під час бігу або удару по м’ячу. Як і у випадку з баскетболом, під час гри в футбол немає реального способу уникнути подібних ситуацій.

Це чотири основних види спорту, які найбільше впливають на ваші коліна, але будь-яка фізична активність може призвести до болю або травмі в колінах. Це не означає, що потрібно припиняти заняття спортом. Перед будь-якою фізичною активністю слід приділяти більше уваги розминці і розтяжці. Це може привести до загального поліпшення здоров’я колінного суглоба і опорно-рухового апарату, незалежно від того, яким видом спорту займаєтеся.

Спортивні змагання, які особливо травмують коліна
Спортивні змагання, які особливо травмують коліна

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.