Не треба поспішати: чому не можна їсти в поспіху

Одна з проблем повсякденного життя полягає в тому, що багато хто з нас поспішає протягом дня, не маючи часу ні на що, в тому числі на спокійний прийом їжі, замість цього ми швидко ковтаємо вміст тарілки. Чим це небезпечно - читайте далі.

Занадто швидкий прийом їжі може привести до стресового і нездорового способу життя.

Які ще наслідки?

Біль в животі

Ряд чинників може викликати біль в животі, і один з них – надто швидке харчування. Швидке харчування призводить до поганого травлення, оскільки великі шматочки і більшу кількість їжі вимагають більш ефективного травлення, до чого ваше тіло не готове. Це, в свою чергу, призводить до газів або здуття живота, що може викликати біль в животі.

Збільшення ваги

Занадто швидке харчування порушує гормони, що регулюють апетит і голод. Ці гормони відповідають за ситість, і оскільки вони порушені, почуття ситості затримується, що сприяє переїдання.

Резистентність до інсуліну

Занадто швидке харчування пов’язане з більш високим ризиком інсулінорезистентності, яка характеризується високим рівнем цукру в крові і рівнями інсуліну. Це ознака діабету 2 типу та метаболічного синдрому.

Цукровий діабет 2 типу.

Швидке харчування пов’язане з більш високим ризиком розвитку діабету 2 типу. Одне дослідження показало, що у тих, хто їсть швидко, ймовірність захворіти захворюванням в 2,5 рази вище, ніж у тих, хто їсть повільно.

Метаболічний синдром

Швидке харчування і пов’язане з ним збільшення ваги можуть збільшити ризик метаболічного синдрому – групи факторів ризику, які можуть підвищити ризик діабету і серцевих захворювань.

Погане травлення

Люди, які їдять швидко, зазвичай повідомляють про погане травленні через занадто швидкий прийом їжі. Вони можуть брати великі шматочки і менше пережовувати їжу, що може вплинути на травлення.

Менше задоволення

Ті, хто їдять швидко, схильні оцінювати свою їжу як менш приємну в порівнянні з тими, хто їсть повільно. Саме по собі це може не бути проблемою для здоров’я, але, тим не менш, це важливо.

Не варто поспішати, їжте повільно
Не варто поспішати, їжте повільно

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.