Чорні плями перед очима: чому вони з’являються

Ви відчуваєте, що у вас є чорні крапки перед очима, які рухаються або нерухомі. Чому вони з'являються? Коли вам слід проконсультуватися?

Що таке чорні точки (літаючі мухи)?

Це дуже маленькі фібрилярні елементи, які з’являються в склоподібному тілі. Склоподібне тіло являє собою в’язкий і прозорий гель, розташований між кришталиком і сітківкою. Поява мушок дуже поширене явище і в більшості випадків несерйозне.

Насправді плаваючі об’єкти – це скупчення мертвих клітин. Найчастіше їх можна побачити при дуже яскравому оточенні або при погляді на світлій поверхні.

Зазвичай вони слідують за рухом очей з невеликим відставанням.
Плаваючі об’єкти сприймаються сітківкою як тіні. Їх розмір і кількість розрізняються.

Точки, що з’являються в поле зору, також можуть приймати різні форми:

  • Чорні крапки.
  • Чорні лінії.
  • Павутина.

Мушок перед очима з віком стає більше

Приблизно з 50 років обсяг склоподібного тіла зменшується, він втягується, що може викликати появу цих мушок перед очима, які слідують за рухами очей і голови, і які, наприклад, можуть іноді заважати читання.

Ці плаваючі об’єкти можуть зникнути самі по собі

Ці мушки можуть дратувати, але іноді вони зникають самі по собі. Якщо вони збережуться, мозок зможе звикнути до них і ігнорувати ці паразитичні образи: в цьому випадку плаваючі об’єкти стають майже невидимими.

Коли турбуватися про мушок перед очима?

Раптова поява великої кількості чорних плям на ваших очах може бути ознакою відшарування сітківки. Необхідно оперативно провести консультації з фахівцем, щоб перевірити, чи немає розриву і уникнути крововиливу в склоподібне тіло.

"Мушки" перед очима
“Мушки” перед очима

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.