Чим стевія може бути небезпечна для нас

Стевія - рослина з Південної і Центральної Америки. Після збору листя стевії сушать і перетворюють у дрібний порошок. Вона використовується як натуральний підсолоджувач.

Які властивості у стевії?

На відміну від інших підсолоджувачів, стевія є натуральним продуктом і не містить калорій. Крім того, дуже невеликої кількості стевії достатньо, щоб підсолодити напій або будь-який інший харчовий продукт, тому що його підсолоджуюча здатність в 300-400 разів сильніше, ніж у звичайного цукру. Нарешті, на відміну, наприклад, від аспартама, вона не дає присмаку.

Який вплив на здоров’я надає стевія?

Стевія корисна в боротьбі з ожирінням через повну відсутність калорій. Тому люди, що бажають схуднути або які дотримуватися дієти, вважають за краще стевію звичайному цукру. Стевія також має корисні властивості для боротьби з діабетом і карієсом.

Побічні ефекти

Наукові дослідження, в ході яких оцінювалася безпека її вживання, показують, що при помірному вживанні стевія не викликає небажаних симптомів. Продукти з очищеної стевії зазвичай безпечні для переважної більшості людей.

Однак слід зазначити, що деякі продукти із стевії містять добавки, які можуть мати негативні наслідки. Наприклад, відомо, що деякі поліоли викликають такі симптоми:

  • Припухлість.
  • Нудота і блювання.
  • Болі в шлунку і судоми.
  • Інші проблеми з травленням.

Діабетикам завжди рекомендується перевіряти, чи не містить обрана стевія інших підсолоджувачів, які можуть підвищити рівень глюкози в крові.

Людям з діабетом або тим, хто схильний до низького кров’яного тиску, рекомендується перевіряти рівень цукру в крові і кров’яний тиск, відповідно, після вживання стевії, особливо якщо вона використовується регулярно. Чисті сполуки стевії можуть значно знизити обидва цих показника при вживанні в дозах, що перевищують звичайні.

Алергічні реакції

Люди з алергією на такі рослини, як амброзія, маргаритки, а також на рослини з того ж сімейства, що і стевія, можуть відчувати симптоми алергії. Хоча це нечасто, деякі люди повідомляють про симптоми набряку, спазмів, запаморочення і головного болю після прийому стевії.

Стевія - натуральний продукт
Стевія – натуральний продукт

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.