7 способів виправити пошкоджене волосся та повернути їх блиск

Розкішне волосся - мрія кожної жінки. На жаль, не всі ми наділені м'якими і шовковистим волоссям. Як і шкіра, волосся - це тендітна частина нашого тіла. Вони схильні до поломки і пошкодження.

Розкішне волосся мрія кожної жінки. На жаль, не всі ми наділені м’якими та шовковистим волоссям. Як і шкіра, волосся це тендітна частина нашого тіла. Вони схильні до поломки і пошкодження. Найбільше пошкодження волосся в даний час є результатом надмірного використання коштів по догляду за волоссям, впливу тепла і сонячного світла і нестачі поживних речовин, які позбавляють волосся необхідних білків і мінералів.

Як ви можете виправити свої пошкоджене волосся? Перш ніж купити дорогі засоби для відновлення волосся, спробуйте наступні способи, щоб повернути гарний власний відтінок.

1. Не часто мийте волосся

Пошкодження волосся часто викликано надмірним миттям волосся. Коли ви миєте волосся щодня, ви втрачаєте більшість натуральних олій, які дійсно допомагають їм сяяти і бути еластичними. Шампунь також робить ваше волосся сухими і більш схильними до ламкості. Так як часто ви повинні мити волосся? Мити волосся краще всього раз в тиждень.

2. Використовуйте правильну кисть / гребінець для вашого типу волосся

Використання правильної гребінця може мати велике значення для здоров’я вашого волосся. Гребінці та щітки бувають різних видів, форм і розмірів. Ось основні поради, які слід пам’ятати при виборі щітки для волосся:

Кисті, щітки

Щітки з м’якою щетиною гарні для жінок з тонкими волосками. Вони допомагають згладити найтонші кутикули волосся і рівномірно розподілити масло по голові. Ви можете також використовувати цей тип щітки, щоб розчесати ваші вологе волосся. Пензлик для укладання волосся з рухомою щетиною відмінно підходить для кучерявого волосся. Це допоможе розплутати мокрі локони і зім’яти завитки, щоб отримати чіткішу хвильової малюнок.

Гребінці

Гребінця з широкими зубами використовуються для розплутування густого волосся, особливо якщо вони вологі. У той час як маленькі зубні гребінця використовуються для укладання і відділення волосся під час прасування.

3. Спробуйте натуральні домашні інгредієнти для догляду за волоссям

Забудьте про дорогі засобах по догляду за волоссям. Більшість цих процедур або шампунів використовують жорсткі хімічні речовини, які позбавляють волосся натуральних олій, видаляючи їх природний блиск і еластичність. Спробуйте ці прості натуральні інгредієнти замість:

Ополіскувач з яблучного оцту

Яблучний оцет відмінно підходить для видалення хімічних відкладень з волосся. Щоб використовувати яблучний оцет для волосся, просто розбавте чверть склянки оцту чашкою води і використовуйте його для полоскання волосся.

Сироватка з алое вера

Алое віра допомагає кондиционировать волосся, щоб надати їм більш повний обсяг, зберігаючи при цьому їх пружність. Щоб створити сироватку з алое вера, використовуйте чайну ложку меду з оливковою олією. Нанесіть його на волосся і залиште на півгодини перед миттям.

Оливкова олія – кондиціонер

Зволожите свої сухе волосся, використовуючи оливкова олія в якості кондиціонера. Оливкова олія стимулює ріст волосся завдяки своїм натуральним пом’якшувальною компонентів. Оливкова олія містить необхідні поживні речовини, які допомагають зміцнити волосся від коренів до кінчиків волосся.

4. Припиніть використовувати сушку волосся

Ваше волосся крихкі, особливо в спеку. Ось чому щипці для завивки та сушіння феном строго заборонені. Якщо ви хочете мати м’які шовковисті пасма, просто дайте волоссю висохнути на повітрі. Сушка феном можлива тільки в холодні дні, коли ви просто не можете вийти з дому з мокрим волоссям. Якщо вам дійсно необхідно використовувати фен, тримайте його на відстані не менше 15 см від волосся. Використання фена занадто близько і нагрівання волосся в прямому контакті може пошкодити пасма волосся, надаючи їм ламкість і тьмяну текстуру.

5. Регулярно підстригайте волосся

Стрижки допомагають позбутися від непривабливих посічених кінчиків. Ось чому регулярні стрижки дуже важливі для запобігання пошкодження волосся. Якщо ваше волосся сильно пошкоджені і мають солом’яну текстуру, найпростіший спосіб відновити пасма це підстригтися. Ви можете залишити деяку довжину або відрізати всі і спробувати симпатичну Пікс, якщо ви досить сміливі. Ви повинні підстригати волосся кожні шість вісім тижнів.

6. Уникайте впливу сонця

Пошкодження сонцем може привести до сухості ламких волосся, а також до вицвітання і витончення. Коли ви збираєтеся прийняти сонячні ванни, не забудьте використовувати сомбреро і панамку, щоб захистити волосся від спеки. Нанесіть трохи сонцезахисного крему на шкіру голови, щоб уникнути опіків і пошкодження коренів волосся.

7. Їжте здорову їжу для волосся

І, нарешті, їжте їжу, багату вітамінами і мінералами. Дієта, багата на білки, фруктами, овочами і нежирними молочними продуктами, може зберегти ваше волосся здоровими. Приклади їжі для здорового волосся включають: лосось, шпинат, гуаву, солодка картопля і корицю.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.

Услід за Лілією Ребрик вирішила стати мамою й Злата Огнєвіч: комбінезон більше не приховує округлий животик

Після кількох невдалих спроб побудувати сімейне гніздечко, Злата Огнєвіч, схоже, змирилася з самотністю. Та раптом на концерті у 38-річної співачки помітили чималий животик.