Як доглядати за шкірою після носіння маски: поради дерматолога

Носіння маски - один із способів знизити ризик зараження коронавірусом. Але якщо доводиться носити маску протягом всього дня, то це може мати свої ризики.

Крім проблем з потовиділенням і диханням, постійне перебування в масці також може привести до маскне, терміну, який нещадовно з’явився для позначення прищів, викликаних тривалим використанням масок для обличчя. Люди зазвичай починають скаржитися на прищі, суху шкіру і потріскані губи. Піт, тепло і тертя, створювані маскою, можуть привести до закупорки пор, сприяючи зростанню бактерій, а потім викликаючи проблеми зі шкірою. Доктор Ніведіта Даду, дерматолог із Делі, розповіла, що можна зробити, щоб запобігти проблемам зі шкірою, викликаних використанням масок.

Зволожуючий крем

Перше, що вам слід зробити, це нанести на обличчя відповідний очищаючий і зволожуючий засіб. Лікар Даду рекомендує використовувати м’які і ніжні миючі засоби без ароматів для очищення шкіри. Вона сказала, що після зняття маски слід ретельно очистити обличчя очищуючим засобом, а потім нанести зволожуючий крем відповідно до типу шкіри.

«Людям з сухою шкірою слід вибирати зволожуючі креми на кремовій основі, для нормальної шкіри найкраще поєднувати зволожуючий крем на основі лосьйону, а для жирної шкіри краще всього підходить зволожуючий крем на основі гелю», – говорить вона. Купіть зволожуючий крем з керамідами і гіалуроновою кислотою, оскільки вони зволожують і роблять шкіру еластичною.

Сонцезахисний крем

Якщо вам належить довгий час перебувати на відкритому повітрі на сонці, не забудьте нанести сонцезахисний крем. Сонцезахисні креми на мінеральній або фізичній основі вважаються кращими з усіх. За словами дерматолога, ці сонцезахисні креми містять діоксид титану або оксид цинку і краще захищають вашу шкіру.

Вазелін

Носіння маски протягом тривалого часу також може викликати потріскування губ. Тому регулярно наносите вазелін, щоб вони стали м’якими. Нанесіть трохи вазеліну перед тим, як надіти маску і перед сном.

Пропустіть макіяж

Макіяж може ускладнити життя і підвищити ризик виникнення проблем зі шкірою. Доктор Даду сказала, що по можливості намагайтеся уникати макіяжу, коли вам потрібно носити маску, або просто використовуйте тільки макіяж очей. Навіть якщо ви використовуєте макіяж, переконайтеся, що він не викликає комедонів і не містить масел.

Відлущування

Маскування і відлущування можуть зробити шкіру сухою і викликати подразнення. Використовуйте менше відлущуючих засобів і ретинолу, якщо вам потрібно носити маску довгий час.

Виберіть правильну маску

Тип маски, яку ви носите, також має значення, коли мова йде про здоров’я вашої шкіри. На ринку є безліч модних масок, але не всі вони зручні для шкіри. Дерматолог пропонує носити маску з дихаючого матеріалу, такого як бавовна, і застерігає від використання нейлону і поліестеру. Маска повинна підходити вам за розміром, і ви повинні мити її після кожного використання. Для прання маски використовуйте теплу воду і гіпоалергенний миючий засіб без ароматів.

В масці
В масці

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!