Вітамін D, скільки потрібно бути на сонце, щоб отримати достатньо

Головна функція вітаміну D в організмі - підтримувати рівень кальцію і фосфору, які впливають на зростання кісток і їх міцність

Сонячне світло, як ми всі знаємо, є найбільшим джерелом вітаміну D. Він необхідний нашому організму в певній кількості для виконання різних функцій.

Але навіть незважаючи на те, що сонячне світло доступне нам удосталь, переважна більшість людей в усьому світі відчувають дефіцит вітаміну D. Це тому, що ми не проводимо багато часу на сонці через острах засмаги і сонячних опіків. Більш того, ми не можемо отримати цю поживну речовина з їжі в достатній кількості. Отже, давайте розберемося, як довго потрібно перебувати на сонці, щоб отримати максимальну кількість вітаміну D.

Скільки треба перебувати на сонці

Щоб знайти відповідь на це важливе питання, дослідники з Групи досліджень сонячного випромінювання Політехнічного університету Валенсії (UPV) провели докладне дослідження. Результати дослідження були опубліковані в журналі Science of the Total Environment. Згідно з дослідженням, від 10 до 20 хвилин на сонці було досить навесні і влітку, але взимку і восени людині потрібно проводити на сонці не менше 2 годин, щоб отримати рекомендовану кількість вітаміну D. Це тому, що взимку лише 10 відсотків нашого тіла піддається впливу сонячних променів, тому для отримання достатньої кількості вітаміну D потрібно більше часу. У той час як влітку, ці показники становитимуть 25% і нам потрібно менше часу, щоб засвоїти поживні речовини. Кращий час, щоб поніжитися на сонці, щоб отримати максимум вітаміну D, – з 10:00 до 15:00.

Важливість вітаміну D

Коли наша шкіра піддається впливу сонячного світла, вона виробляє вітамін D з холестерину. Це поживна речовина життєво важлива для засвоєння кальцію і фосфатів в організмі. Це допомагає зберегти ваші зуби і кістки міцними. Дефіцит вітаміну D може призвести до кількох проблем зі здоров’ям, таким як втрата кісток, слабкість м’язів, рахіт і остеопороз.

У яких продуктах є вітамін D

Лише деякі продукти харчування містять вітамін D, причому в невеликій кількості. Жирна риба, молочні продукти і гриби є одними з найпоширеніших джерел вітаміну D.

вітамін D
Вітамін D

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.