6 міфів про гіпертонію

Гіпертонія - тривожне захворювання. Воно може завдати шкоди здоров'ю, і якщо його не лікувати протягом тривалого періоду, це може призвести до серцевого нападу або інсульту.

Хоча нездорові харчові звички, стрес, спосіб життя, старіння і звуження кровоносних судин є основними причинами гіпертонії, з цим пов’язано безліч міфів. Деякі з них:

1. Це генетичне

Найперший міф про гіпертонію, який необхідно розвіяти, – це те, що вона існує в родині. Завжди побоювалися, що хвороби серця передаються з покоління в покоління. Але медичні експерти встановили, що гіпертонію можна вилікувати, змінивши спосіб життя і знизивши рівень стресу.

2 Скажіть немає кухонної солі

Якщо кому-то поставлений діагноз гіпертонії, найперша порада від сім’ї і друзів – зменшити кількість солі в їжі, оскільки натрій підвищує кров’яний тиск. Але це частковий міф, оскільки натрій також використовується в багатьох інших оброблених харчових продуктах, таких як соління, кетчуп, картопля фрі тощо.

3. Високий АТ – це нічого страшного

Багато людей навіть не підозрюють про згубні наслідки високого кров’яного тиску, і якщо його вчасно не лікувати, це може привести до фатальних наслідків. Міф про те, що артеріальний тиск не має великого значення, необхідно розвінчати якомога швидше. Людей слід попереджати про серйозні наслідки, такі як інсульт або серцевий напад, і підвищувати поінформованість про них за допомогою практикуючих лікарів.

4. АТ – це систолічний тиск

Тонометр записує два числа, і вони пишуться одне над іншим. Верхнє число відоме як систолічний тиск. При гіпертонії систолічний тиск буде вище 130 мм рт. Нижнє число називається діастолічним тиском. Для середнього хорошого робочого серця діастола повинна бути 80 або нижче. Поширений міф при реєстрації АТ полягає в тому, що багато хто схильний дивитися тільки на верхнє число. Але правда в тому, що важливі як систолічне, так і діастолічне значення.

5. Вино корисно при високому кров’яному тиску

Вживання алкоголю або інших дурманних речовин шкідливо для серця. Це може викликати зміну кровотоку, а також може збільшити рівень тригліцеридів в крові, що може привести до потовщення стінок артерії.

6. Якщо АТ в нормі, то можна припиняти пити ліки

Найпоширеніший і небезпечний міф про гіпертонію полягає в тому, що якщо виміряний артеріальний тиск в нормі, прийом ліків можна припинити. Ліки від артеріального тиску включають в себе розріджувачі крові, які полегшують кровоток через звужені артерії. Якщо припинити прийом ліків без консультації лікаря, це може посилити шкідливу дію гіпертонії.

гіпертонія
гіпертонія

Схожі статті

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.