Як на наш організм впливає недолік вуглеводів

Вуглеводи часто розглядаються як причина збільшення ваги і захворювань, пов'язаних з ожирінням. Але обмежувати їх споживання не найкраща ідея, оскільки це може зашкодити вашому здоров'ю.

Спеціалсти стверджують, що людині потрібно споживати від 225 до 325 грамів вуглеводів в день, якщо ви зазвичай вживаєте 2000 калорій. Далі ми розповімо про симптоми, які виникають при нестачі вуглеводів.

Нестача енергії

Головна роль вуглеводів – забезпечувати організм енергією. Фермент, який виділяє ваш організм, перетворює вуглеводи в цукор в крові, який є паливом, необхідним вашому організму для отримання енергії. Якщо ви не споживаєте досить вуглеводів, вам не вистачить енергії, а це може викликати втому, слабкість і нездатність ясно мислити.

Закреп

Якщо ви не споживаєте досить рослинних вуглеводів, у вашому раціоні може бути мало клітковини, а це в своючергу приводить до закрепу. Вживання достатньої кількості складних вуглеводів, таких як цільнозерновий хліб, макаронні вироби і крупи, допоможе вашому травленню, допомагаючи відходів переміщатися по вашому тілу і знижуючи ризик запору.

Нудота, головний біль і неприємний запах з рота

Різке зменшення кількості  вуглеводів до менш 20 грамів в день може привести до кетозу, який виникає, коли вашому організму не вистачає глюкози для отримання енергії. Коли ви позбавляєте себе глюкози, що забезпечує енергію, ваше тіло розщеплює накопичений жир. Ці частково розщеплені жири викликають кетоз. Ознаки та симптоми кетоза включають нудоту, головний біль і неприємний запах з рота, а також розумову втому. Крім того, кетоз може викликати вироблення в організмі високого рівня сечової кислоти, що може бути фактором ризику хворобливого набряку суглобів і каменів в нирках.

вуглеводи
вуглеводи

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.