Який спорт підходить для гіпотоніків?

При гіпотонії деякі фізичні навантаження можуть викликати запаморочення, слабкість, або навіть непритомність. Але не варто кидати фізичні заняття, просто дотримуйтеся деяких порад.

При низькому артеріальному тиску, більш відомому як гіпотонія, деякі рухи, а особливо фізичні вправи можуть викликати складності. Запаморочення, відчуття нудоти, затуманений зір, слабкість, сплутаність свідомості, непритомність … Повсякденне життя гіпотоніків не завжди просте, і практика перевернутої собаки в йозі перетворюється на справжній кошмар. Але що робити в такому випадку? Чи повинні ми припинити спорт і будь-які вправи?

Не панікуйте. Практика фізичної активності має важливе значення для збереження здоров’я і допомагає циркуляції крові функціонувати належним чином. Тому рекомендуються види спорту, що стимулюють серцево-судинну систему, такі як:

  • плавання;
  • біг;
  • гімнастика;
  • їзда на велосипеді.

Гіпотонія виникає, коли відбувається різка зміна пози, особливо коли голова знаходиться на більш низькому рівні, ніж серце (як у позі собаки в йозі). Кровообіг недостатньо сильний, щоб відправити досить крові в мозок, тому тіло відчуває запаморочення. Виникає небезпека непритомності і травм. Тому необхідно прийняти деякі запобіжні заходи.

Спорт, напруга і безпека

Обов’язково повільно міняйте позу, особливо коли справа стосується підйому голови. Коли ви припиняєте кардііовправи, такі як бігова доріжка або еліптичний тренажер, не стійте на місці – кров збирається в ногах, і серцю необхідно, щоб вони скорочувалися, щоб допомогти йому перекачувати кров з ніг до голови.

Виконуйте активні і поступові вправи на охолодження. Якщо ви відчуваєте, як посилюється запаморочення, сядьте і почекайте, поки воно пройде. Протягом дня їжте невеликими порціями, часто приймайте їжу, ляжте або сядьте спокійно після їжі і збільшіть споживання води.

Якщо симптоми не зникнуть, поговоріть зі своїм лікарем, який може порекомендувати збільшити рівень натрію, зменшити кількість ліків, які можуть викликати низький кров’яний тиск, або навіть призначити лікування для підвищення кров’яного тиску.

Заняття для гіпотоніків
Заняття для гіпотоніків

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.