Як брати Клички виглядали на початку своєї спортивної кар’єри і як виглядають зараз: чемпіонство в минулому

Відомі українські брати-боксери Віталій та Володимир Кличко завоювали престижні титули чемпіонів світу, але їх професійна боксерська кар'єра вже в минулому.

Герої нашої сьогоднішньої статті з самого дитинства були один за одного горою, разом вони пішли і в спорт, їх дебют на рингу відбувся в далекому 1996 році. Як і годиться, першим світовий чемпіонський титул отримав старший брат Віталій, але молодший Володимир не відставав від нього і вже через рік досяг того ж.

Віталій і Володимир Кличко в дитинстві
Віталій і Володимир Кличко в дитинстві

У 2005-му Кличко-старший заявив про завершення спортивної кар’єри, хоча через 2 роки він повернувся на ринг. Остаточно зав’язати з боксом Віталій наважився у 2013-му, після чого пішов в політику і з 2014-го він обіймає посаду міського голови Києва.

Брати Клички в молодості
Брати Клички в молодості

Що стосується боксерської кар’єри Володимира, то він вирішив завершити її у 2017-му, оскільки вже втратив головну мотивацію, а бої виключно за гроші Кличко-молодший назвав обманом самого себе.

Володимир і Віталій Кличко
Володимир і Віталій Кличко

Він все ще перебуває в прекрасній фізичній формі, грає в гольф, займається серфінгом, про бокс, звичайно ж, теж не забуває, але вже в якості простих тренувань. Крім того, Володимир грає на барабанах, виховує дочку Кайю-Євдокію від колишньої цивільної дружини Хайден Панеттьєрі, а також разом з братом займається благодійністю.

Брати Клички на рингу
Брати Клички на рингу

У Кличків є власний фонд “Klitschko Foundation”, який підтримує талановиту молодь, просуває здоровий спосіб життя і розвиває спорт в країні. За майже 20 років існування фонд віддав на благодійність більше 78 мільйонів гривень.

Що цікаво, ще на початку кар’єри братам пропонували змінити громадянство на німецьке, однак вони обидва відмовилися і залишилися українцями.

Віталій Кличко зараз
Віталій Кличко зараз
Володимир Кличко зараз
Володимир Кличко зараз

Популярне

Схожі статті

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.