14 фактів про людське тіло, від яких вам стане не по собі

Розвиток науки і медицини зокрема дивує численними відкриттями, часом такими незвичайними і дивними, що не тільки дивує, але іноді і лякає. Ось тільки деякі факти про нас з вами.

Очі

Це найшвидший мультифокусий об’єкт в світі, з яким не зрівняється жодна високотехнологічна апаратура. Оці досить 2 секунди, щоб налаштуватися на зображення, тоді як цифровій камері і телескопу Хаббл – 12 секунд. Також до 10 мільйонів кольорових поверхонь може розрізнити око будь-якої людини, а техніка – менше мільйона.

 "Очі "

За годину читання очі роблять близько 10 000 скоординованих рухів.

Кістки

Матеріал людських кісток міцніше сталі, але в 50 разів легше. Стегнова кістка може витримати навантаження до 2 центнерів.

Кров

Загальна довжина всіх кровоносних судин – 160 934 кілометри! Тільки за 1 добу кров проробляє шлях в 19000 км.

 "Кров "

М’язи

Найсильніший м’яз тіла – це щелепна. М’язи на 75-80% складаються з води.

 ""

Шлунок

Дуже дивний орган. Шлункова кислота може роз’їдати залізо. Шлунок червоніє, коли нам соромно, а від страху різко зменшується в розмірі, тому, якщо людина сильно злякався, часто буває блювота.

Серце

За все життя орган перекачує півтора мільйона барелів крові – це 200 ж/д цистерн. Вийняте з тіла серце може пульсувати ще до 20 хвилин, так як у нього є власна електрична система.

 "Серце "

За життя довжиною в 65 років серце робить близько 2,4 мільярда скорочень.

Волосся

Якщо все життя запустити волосся, то вони можуть мати довжину до 15 метрів. Жіночий хвіст з волосся може витримати вантаж до 12 тонн.

 "Волосся "

Загальна довжина всіх вій (з тими, що випали) – 30 метрів.

Внутрішні органи

  • Довжина тонкої кишки – 11 метрів.
  • Людська печінка вміє регенеруватися, якщо від неї відрізати шматок (наприклад, для пересадки), вона відновить свій колишній розмір за 2 роки.
  • За все життя організм виробляє 2 великих басейни слини, 5,7 тисяч л сліз, 15 тисяч л поту, 29 тисяч л сечі, близько 7,6 тонн твердих відходів і випускає 2 тисячі кубометрів газів.

 "Басейн "

Мозок

Повідомлення з головного мозку в нервові закінчення проходять зі швидкістю 322 км / год.

У людському мозку 86 мільярдів нейронів, велика частина гине ще в дитинстві в результаті природного відбору – залишаються тільки працездатні і зайняті в процесі мислення.

За день людина думає близько 70 тисяч думок.

 "Думки "

 

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.