Історія десерту Шарлотка і той самий королівський англійська рецепт

Однозначно, кожна господиня робила хоча б один раз у своєму житті шарлотку з яблуками. Такий пиріг люблять практично всі. Бездоганний смак, доступні інгредієнти, аромат випічки на весь будинок, та й сам процес готування зовсім не складний.

Але мало хто знає, звідки така назва. Історики стверджують, що шарлотка названа в честь принцеси Шарлотти. Чоловік Шарлотти був британським королем Георгом III, у самій же дівчата були слов’янські корені.

Королева Шарлотта
Королева Шарлотта

У ті роки було дуже популярним давати назву різних страв на честь відомих людей. У XIV столітті на світ з’явився незвичайний десерт, який заливали в форму з хліба або бісквіта. Найпоширенішою начинкою для такої страви виявилися яблука, в які ще додавалися панірувальні сухарі. Саме це десерт і отримав назву на честь британської королеви.

Англійська яблучний пиріг Шарлотта
Англійська яблучний пиріг Шарлотта

Через 5 століть, французький кухар створив не менше незвичайний дивовижний десерт, назвавши його Charlotte Russe.

Французький Charlotte Russe
Французький Charlotte Russe

Існує думка, що таку назву було дано через те, що кулінар віддав данину поваги Шарлотті Мекленбург-Стреліцкой і російському імператору Олександру I. Десерт з таким унікальним назвою представляв собою охолоджене солодке блюдо, з додаванням печива савоярді і збитих вершків.

Charlotte з кремом, печивом і ягодами
Charlotte з кремом, печивом і ягодами

Такий десерт користувався популярністю, оскільки через кілька років почали з’являтися варіації на Charlotte Russe. Блюдо доповнили ароматами, і з’явився Apple Charlotte – яблуко запікали в формі, що вистилає хлібом, до золотої скоринки. Потім з’явився десерт, в складі якого печиво савоярді, вершки, масло, лікер, мигдаль. Крім цього, блюдо прикрашали полуницею, малиною або живим квітами.

Apple Charlotte з хлібом
Apple Charlotte з хлібом

Хочеться відзначити, що на сьогоднішній день Єлизавета II, англійська королева любить їсти десерт, які готуються з додаванням хліба. Тільки це більше схоже на фруктовий пудинг. Блюдо готується наступним чином – змішуються злегка підсмажені з корицею, вода, цукор і кілька шматочків білого хліба.

Улюблена шарлотка англійської королеви Єлизавети II
Улюблена шарлотка англійської королеви Єлизавети II

Класичний рецепт англійської шарлотки

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.