5 секретів смачного картопляного пюре до котлеток: як приготувати ніжний і повітряний гарнір

Картопляне пюре - один з найпопулярніших гарнірів до м'ясних страв, але не всі господині вміють готувати його правильно, щоб виходив повітряний і м'який на смак.

На перший погляд здається, що може бути простіше за приготування звичайного пюре? Але насправді існують правила і тонкощі рецепту. Часто при приготуванні картопляного пюре допускаються такі помилки, які роблять його  клейким та з великою кількістю грудочок. Дотримуйтесь простих секретів, які зроблять гарнір з картоплі ідеальним. Дізнайтесь, як правильно готувати картопляне пюре і ваші страви вийдуть на ресторанний рівень.

Додайте у воду з картоплею часник

При варці картоплі додайте в каструлю додаткові інгредієнти, які покращать смак. Ідеальний варіант – взяти часник, можна також додати кілька дольок лимона.

5 секретів смачного і ніжного картопляного пюре
5 секретів смачного і ніжного картопляного пюре

Правильно наріжте картоплю

Нарізка картоплі перед варінням пюре має велике значення. Кожну картоплину необхідно розрізати на чвертки або хоча б на половинки, не варіть картоплю для пюре цілою. Також замочіть нарізаний овоч у холодній воді на 20 хвилин, щоб прибрати зайвий крохмаль і отримати більш ніжний смак.

Не використовуйте блендер

Вже зварену картоплю не товчіть за допомогою блендера, бо отримаєте занадто клейку масу. Використовуйте для цього спеціальну картоплем’ялку. Це довше по часу, ніж блендер, але зробіть два варіанти і протестуйте смак – воно того точно варте.

Викиньте маргарин

Не рекомендують досвідчені кухарі додавати маргарин в картопляне пюре, якщо хочете отримати апетитну страву. Замість нього беріть вершкове масло. Чим якіснішим і жирнішим воно буде, тим смачніше і ніжніше вийде гарнір.

5 секретів смачного і ніжного картопляного пюре
5 секретів смачного і ніжного картопляного пюре

Підігрівайте молоко

В теплу картопляну масу не додавайте холодне молоко з холодильника. Різниця температур погіршить смакові якості пюре і воно стане виглядати непривабливо сірим. Заздалегідь дістаньте молоко з холодильника, а ще краще трохи підігрійте його перед додаванням в картоплю.

Також звертайте увагу на сорт картоплі. Для пюре молода картопля не підходить, так як в ній недостатня кількість крохмалю, в результаті отримаєте пюре з грудочками, тому обирайте стару картоплю.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.