Не сало, а казка! В роті тане як масло. Ідеальна закуска: простий спосіб засолити сало в банці за 5 хвилин

Найулюбленіша закуска багатьох українців має неперевершений смак лише у разі, якщо вона приготована за правильним рецептом. Хутчіш запам'ятовуйте його!

Шанований у всьому світі та за всіх часів продукт – сало. В яких цілях його тільки не використовують, але українці найчастіше воліють смакувати ласі шматочки солоного сальця, та ще й на свіжому хлібці. Головне в рецепті – це не як солити, а як правильно вибрати продукт для засолювання. Дослухаючись до рекомендацій кулінарних експертів, потрібно перевірити висоту та структуру сала пальцями.

Якщо важко вхопити шматок великим і вказівним пальцем – це величезний плюс. Якщо на пальчиках залишилися не просто жирні сліди, а ніжна м’якота продукту – точно потрібно брати. Колір, звичайно, має бути біло-рожевим, а шкірка – чистою та рівною. До сала потрібно взяти горошини коріандру, сіль, питну воду та лавровий лист (за бажанням).

Простий рецепт солоного сала в банці
Простий рецепт солоного сала в банці

Інгредієнти:

  • Сало – 1,5 кілограма;
  • Сіль – 2 столові ложки;
  • Питна вода – 1 літр;
  • Коріандр (горошок) – 2 чайні ложки;
  • Лавровий лист – 1-2 штуки;
  • Часник – 2 головки.

Спосіб приготування:

Сало необхідно обов’язково пошкребти ножем з усіх боків, включаючи шкірку. Після чого шматок варто нарізати пластинами, а потім поділити їх на брусочки. Тонке сало можна одразу порізати стовпчиками.

Для засолювання потрібен часник. Його варто очистити, але не нарізати. На дно 2-літрової або 3-літрової банки насипаємо сіль. Приблизно половину необхідної кількості. Набиваємо половину банки салом. Шматки потрібно розмістити досить щільно у вертикальному положенні.

Додайте до сала горошини сухого коріандру – половину порції. Далі половинну порцію часнику та лаврушку. Продовжуємо набивати банку під саму шийку брусочками, що залишилися. Зверху – сіль, що залишилася, лавровий листок, часник і коріандр.

Заливаємо сало теплою питною водою так, щоб воно потонуло у розсолі. Закриваємо банку кришкою і добре збовтуємо. Далі відправте сало у розсолі в холодильник на 1-2 тижні. У процесі соління необхідно контролювати кількість розсолу. Спочатку він може витекти, тому під банку краще підкласти невелику місткість.

Кулінари розповіли, як приготувати солоне сало в банці
Кулінари розповіли, як приготувати солоне сало в банці

Вже за кілька днів колір розсолу набуде золотистого відтінку, а сало вбере належну кількість солі та аромат спецій.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.