Підсіла на кабачки за цим рецептом. Моя обов’язкова заготівля на зиму: кабачкова ікра, яка стала хітом

Літо – пора консервування. Але не треба зациклюватися виключно на огірках із помідорами. Треба обов'язково влаштувати домашнім свято й закрити бодай кілька баночок кабачкової ікри.

Закуска виходить однорідна, як у магазині, і гостренька завдяки часнику й спеціям. До того ж присмак томатів і солодкого перцю додають овочевій ікрі пікантності.

Вам знадобиться:

  • 1,4 кг кабачків;
  • 300 г цибулі;
  • 300 г моркви;
  • 300 г помідорів;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 4 великих зубці часнику;
  • 100 мл олії;
  • 3 скл. води;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 20 г петрушки;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль, суміш перців.
Інгредієнти для кабачкової ікри

Сьогодні будемо робити кабачкову ікру без томатної пасти. Кабачки можете брати як молоді, так і зрілі. Олія має бути нерафінована без запаху, щоб не зіпсувала смак ікри.

У чисто вимитих кабачків зніміть шкірочку. Якщо плоди старі, то виріжте насіння. У чистому вигляді має залишитися 1400 г овочу. Наріжте заготовки на кубики.

Уперше кабачки проваріть з водою

Моркву почистьте, вимийте і наріжте півкружальцями. Цибулю звільніть від лушпиння, помийте і наріжте кубиками. У солодкого перцю виріжте плодоніжку і відкиньте разом із насінням. Бажано брати червоні плоди – тоді ікра набуде приємного відтінку. Наріжте перець на шматочки.

Складіть всі овочі в емальовану каструлю, долийте воду, додайте лавровий лист. Коли рідина закипить, вогонь прикрутіть і томіть близько 40 хвилин, аби овочі розм’якшилися. Відкиньте на друшляк, щоб юшка витекла. Овочевий бульйон не викидайте, з нього вийде смачний суп.

Удруге кабачкову масу проваріть з олією

Помідори промийте, висушіть і наріжте на часточки. Петрушку теж вимийте, а коли висохне, дрібно посічіть. До речі, можете додати будь-яку іншу улюблену зелень. Від цього смак консервації тільки покращиться. З часнику зніміть шкірочку.

Овочі всі разом пропустіть крізь м’ясорубку. Заразом змеліть і часник. Знову відправте все у каструлю. Долийте олію, посоліть, поперчіть, додайте петрушку. Можете домішати ще паприку і будь-які ароматні трави.

Страва має тушитися пів години, щоб зайва рідина випарювалася. Регулярно перемішуйте, щоб майбутня ікра не пригоріла. Банки вимийте і простерилізуйте. Кришки прокип’ятіть 5 хвилин.

Ікру в гарячому вигляді розкладіть по висушених банках (знадобиться 2 штуки, ще й на вечерю трішки залишиться), закрийте кришками й переверніть. Зверху накрийте махровим рушником чи теплою ковдрою. Нехай повільно застигають. Ікра однаково чудово смакує взимку і відразу після приготування.

Популярне

Схожі статті

“Все зафіксувала”: Екс-дружина Володимира Остапчука навідалась до його будинку, щоб перевірити спільне майно

Христина Горняк та Володимир Остапчук розлучилися два роки тому й досі не вирішили питання щодо поділу спільного майна. Днями друга дружина шоумена навідалась у їхній спільний будинок.

“Лікували не від того”: у сестри Жанни Фріске, яка померла від онкології, стався рецидив раку з метастазами

Рідна сестра відомої російської співачки Жанни Фріске, яка відійшла у вічність майже 10 років тому, розповіла про негаразди, з якими довелось зіткнутись.

Поки готувалось, встигла зібратись на роботу: закрутила сосиску в лаваш, помастила яйцем та кинула в духовку

Найпростіший варіант сніданку – лаваш із сосискою. Розповідаємо, як приготувати поживний перекус для всієї родини, але при цьому не запізнитись на роботу.