Повидло, яке ріжу ножем: заготівля на зиму з яблук та слив краще мармеладу. Для випічки та просто на хліб

Коли зібрали добрий врожай яблук та сливи й ви думаєте над тим, як і у що переробити фрукти, скористайтеся рецептом приготування яблучно-сливового повидла, який ми вам раді запропонувати.

Кулінарам та господиням не потрібно доводити, що у коморі взимку важливо мати повидло для того, щоб пекти пиріжки та пироги, торти, булочки та рулети. А іноді просто хочеться покласти повидло на духмяний хліб та з’їсти його, запиваючи ароматним чаєм.

Що необхідно для приготування смачного та твердого повидла

Для приготування 2 літрів повидла потрібно мати:

  • Яблука 1 кг
  • Сливи 1 кг
  • Цукор 1,2 кг
  • Води 50-100 мл

Як бачите, мінімум продуктів.

Готуємо

Сорт яблук не важливий. Яблука помийте, виріжте серцевину, але не відчищайте від шкіри, тому що в ній багато пектину, завдяки якому повидло стає щільним. Розріжте яблука на невеликі частки.

Сливу беріть таких сортів, щоб було легко видалити кісточку. Їх також помийте, розріжте навпіл та видаліть кісточки.

Далі поставте на вогонь досить велику каструлю бажано з товстим дном. На дно каструлі влийте 50-100 мл води, а потім покладіть туди яблука. Починайте тушкувати під кришкою у власному соку, періодично помішуючи. Тушкуйте до тих пір поки вони не стануть зовсім м’якими.

Яблучно-сливове повидло
Яблучно-сливове повидло

Після того, як яблука почали розпадатися, покладіть до них сливу та одразу змішайте все. Накрийте кришкою й продовжуйте тушкування, доволі часто помішуючи.

Коли все добре протушкувалось, вимкніть вогонь і за допомогою занурювального блендера перетворіть все в однорідну масу. Чим краще ви попрацюєте блендером, тим легше буде вам перетерти цю кашицю через сито.

Візьміть металеве сито та накладайте в нього суміш яблучно-сливового пюре невеликими порціями й перетирайте її.

Після того поверніть пюре у каструлю, всипте туди цукор, ретельно перемішайте та поставте на вогонь під кришку, але періодично та часто помішуйте.

Яблучно-сливове повидло
Яблучно-сливове повидло

Відтоді, як повидло закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити, постійно помішуючи, 30-40 хвилин. Зайва волога повинна випаруватися, а повидло загустіти.

Гаряче повидло наливайте у чисті простерилізовані банки та герметично закривайте кришками.

Популярне

Схожі статті

За раз з’їла 20 штук, не пошкодувала: нереальні кекси. Краще не повторюйте рецепт – будете готувати постійно

Якщо додати в тісто для кексів апельсин, то випічка стане просто неймовірною. Пишні ніжні солодкі вироби матимуть такий аромат, що не можна буде втриматися, щоб не взяти до рук ще один.

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Збийте картоплю з яйцем – і отримаєте смачний сніданок, гідний зірки Мішлен: рецепт оладок із ніжного тіста

Приготувати смачний і ситний сніданок навіть для великої родини – справа, на яку вам потрібно буде виділити мінімум часу. Ділимось цікавим рецептом.