Легкий рецепт приготування жульєну з курки на сковорідці за 20 хвилин: домашні зметають вечерю миттєво

Щоб приготувати святкову страву жульєн у будень на вечерю, не треба возитися з духовкою та дрібним посудом. Просто всі інгредієнти викладайте на пательню й невдовзі отримаєте ідеальний результат.

Всього за 20 хвилин на столі паруватиме повна сковорідка страви на вечерю – поживної та дуже смачної. М’ясоїди та грибомани будуть у захваті від подібного наїдку.

Вам знадобиться:

  • 500 г філе курячих стегенець;
  • 500 г шампіньйонів;
  • 200 г жирної сметани;
  • 100 мл нежирних вершків;
  • 150 г напівтвердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч.лож. борошна;
  • 20 г петрушки;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 30 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 1 ч.лож. солі.
Посмажте гриби

З такої кількості продуктів удасться ситно нагодувати шість осіб. Звісно, якщо хтось із домашніх не зажадає добавки.

Відділіть курячі стегенця від кісточки, залишивши тільки філе. Наріжте м’ясо кубиками. Гриби промийте і теж подрібніть на невеличкі часточки. Цибулину почистьте, промийте і дрібно нашинкуйте. Вимиту й висушену зелень петрушки подрібніть ножем якомога дрібніше.

М’ясо смажте на сильному вогні

Спочатку на вогонь поставте порожню сковорідку. Коли трохи прогріється, влийте 1 ложку олії та половину приготовленого вершкового масла. Першими обсмажуйте шампіньйони. Закладайте на пательню не всю порцію відразу, а розділивши навпіл. Смажте на сильному вогні протягом 3 хвилин, щоб утворилася золотаво-коричнева кірочка. Перекладіть підсмажені шампіньйони в миску і додайте другу порцію грибів, знову поливши олією та змастивши вершковим маслом.

На ту ж саму сковорідку, де щойно смажилися гриби додайте ще одну ложку олії та викладіть куряче філе. Посоліть, поперчіть і смажте на сильному вогні 4 хвилини, щоб утворилася золотава кірочка. М’ясо весь час перемішуйте, щоб не пригоріло.

Потушіть зі сметаною та вершками 3 хвилини

Тепер зменште вогонь до середнього й додайте цибулю. Смажте ще 3 хвилини, після цього всипте борошно і ще трішки посмажте. Далі поверніть на пательню шампіньйони, але не всю порцію. Трішечки грибів відкладіть окремо.

Додайте на сковорідку петрушку й перемішайте страву. Влийте вершки зі сметаною і тушіть 3 хвилини на середньому вогні. Зверху викладіть натертий на тертушці сир, а на нього прикрасу з відкладених грибів.

Накрийте пательню кришкою і тушкуйте не довше трьох хвилин. Треба, щоб сир розплавився. Тепер можна подавати страву до столу в гарячому вигляді.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.