Спробувала в гостях сливовий кетчуп і випросила рецепт: смакує до м’яса й риби. Без нього чоловік не вечеряє

Коли закрутили сливове варення, зробили слив'янку, наїлися фруктів досхочу, а на дереві ще трішки плодів залишилося, настав час приготувати сливовий кетчуп.

Сливовий кетчуп є універсальним соусом. Його можна подавати до картоплі, м’яса, риби, рису, локшини, чипсів тощо. Смак виходить слабкувато-терпкий і дуже незвичний.

Вам знадобиться:

  • 2,5 кг слив;
  • 400 г цукру;
  • 5 ч.лож. меленого каррі;
  • 3 ч.лож. меленого часнику;
  • 1 ч.лож. лимонної кислоти;
  • 1 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 2 ч.лож. червоного меленого перцю;
  • 50 мл води;
  • 1,5 ст.лож. солі.
Сливи проваріть

Сливи помийте, дайте просохнути. Розріжте навпіл і витягніть кісточки. Перекладіть підготовлені фрукти у велику каструлю, долийте воду і проваріть 30 хвилин на середньому вогні. Не забувайте час від часу перемішувати, щоб не пригоріли.

Тим часом увімкніть духовку на 180 градусів і поставте туди банки, щоб простерилізувалися. Достатньо буде витримати їх 10 хвилин. Кришки прокип’ятіть 7 хвилин.

Додайте спеції

Коли сливи будуть готові, додайте сіль, цукор, мелені каррі, чорний та червоний перець. Туди ж всипте розчавлені зубці часнику. Після цього варіть ще 10 хвилин. Тепер подрібніть плоди на пюре за допомогою блендеру. Додайте лимонну кислоту й перемішайте.

Розлийте сливовий кетчуп по простерилізованих слоїках по самі вінця і закрутіть кришки. Якщо немає можливості зберігати консервацію у підвалі, і будете тримати банки у квартирі, простерилізуйте соус.

Простерилізуйте банки з кетчупом

У велику каструлю на дно простеліть рушник, виставте банки з кетчупом, залийте воду, щоб вона не діставала до кришок. Кип’ятіть 15 хвилин. Обережно витягніть гарячі слоїки, закрутіть кришки, переверніть дороги дриґом, вкутайте пледом. Залиште холонути. Коли взимку відкриєте баночку сливового кетчупу, залишок обов’язково зберігайте в холодильнику.

Популярне

Схожі статті

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Збийте картоплю з яйцем – і отримаєте смачний сніданок, гідний зірки Мішлен: рецепт оладок із ніжного тіста

Приготувати смачний і ситний сніданок навіть для великої родини – справа, на яку вам потрібно буде виділити мінімум часу. Ділимось цікавим рецептом.

Юрій Горбунов показав свій розкішний будинок, в якому є все: навіть окремий гостьовий будиночок (ФОТО)

Відомий український ведучий Юрій Горбунов продемонстрував свій особняк, який знаходиться у котеджному містечку під Києвом. Вони з Катериною Осадчою живуть біля Потапа й Насті.