Квашена капуста нашвидкуруч завжди виручає. Готова вже через 12 годин: закохалась в цей рецепт. Знахідка

Квашена капуста за цим рецептом виходить хрумкою, соковитою і дуже смачною. Крім того, капуста готується дуже швидко. Вже на другий день після приготування, можна поласувати смачним салатом.

Квашена капуста – смачний і дуже корисний салат. Зазвичай квашена капуста має мінімум 3-4 дні “киснути” і тільки потім її можна їсти. Та є швидкий спосіб приготування цього смачного і хрумкого салату. Весь секрет у маринаді. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт швидкої квашеної капусти у маринаді. Їсти її можна вже через 12 годин після приготування.

Необхідні інгредієнти:

на 3-літрову банку

  • капуста – 2 кг;
  • морква – 1 шт;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • чорний перець горошком – 7 шт;
  • духмяний перець – 5 шт;
  • гострий перець – 1 стручок;
  • часник – 5 зубчиків;
  • кип’ячена вода – 1,5 л;
  • сіль – 1, 5 ст.л;
  • цукор – 1 ,5 ст.л.

Спосіб приготування:

Беремо охолоджену кип’ячену воду, додаємо туди сіль, цукор і все ретельно перемішуємо до повного розчинення сухих інгредієнтів.

Капусту тоненько шинкуємо, моркву тремо на тертку для корейської моркви. Гострий чорний перець та часник ріжемо кільцями. Кількість перцю регулюйту по власним вподобанням. Змішуємо всі овочі, додаємо перець горошком і лавровий лист.

Квашена капуста нашвидкуруч завжди виручає. Готова вже через 12 годин
Квашена капуста нашвидкуруч завжди виручає. Готова вже через 12 годин

Перекладаємо капусту у банку. Щільно її утрамбовуємо. Банку наповнюємо не повністю, залишаємо трішки місця. Заливаємо капусту розсолом, щоб покрило капусту.

Квашена капуста нашвидкуруч завжди виручає. Готова вже через 12 годин
Квашена капуста нашвидкуруч завжди виручає. Готова вже через 12 годин

Банку накриваємо звичайною кришкою і ставимо у глибоку миску. Під час ферментації розсіл з-під кришки може підтікати, тому не заповнюйте розсолом всю банку, залиште пару сантиметрів.

Залишаємо капусту киснути при кімнатній температурі. Процес ферментації буде тривати 3 дні. Кожного дня проколюйте капусту ножем або вилкою, щоб вийшли гази, які утворюється під час бродіння. Піну, яка буде утворюватися, треба знімати.

Через 3-4 дні бродіння закінчиться, розсіл стане світлим, а піна утворюватися більше не буде. Тоді квашену капусту зберігайте у холодильнику.

Таку капусту можна їсти вже на другий день після приготування, вона вже буде смачною. Та з кожним днем капуста буде ставати солонішою і кислішою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.