90% господинь не вміють правильно квасити капусту: без солі та цукру я готую вже не перший рік. Дуже просто

Заквасити капусту можна без солі та цукру. Ферментування дозволяє цьому овочу залишатися корисним для здоров'я. Клітковина та молочнокислі бактерії покращать мікрофлору кишківника.

Вам знадобиться:

  • 1 капустина;
  • 1 морквина.
Квашена капуста з морквою без солі та цукру

Заквасивши капусту за цим рецептом, отримаєте не лише корисний ферментований продукт, а ще й квас – справжній природний пробіотик. Капустяний качан наріжте за допомогою шинковки чи овочерізки. Обчищену морквину теж натріть на тертушці.

Квашена капуста з морквою без солі та цукру

У суху чисту півлітрову банку щільно набийте капусту без моркви, але не до самого верху. Решту капусти змішайте з морквою та перекладіть у 2-літровий слоїк. Робіть теж не повний – до плечиків. Якщо не вся капуста влізла, набийте ще одну маленьку баночку.

Квашена капуста з морквою без солі та цукру

Всі слоїки залийте фільтрованою чи бутельованою водою по самі вінця. Щільно закрутіть гвинтовими кришками. Залиште в теплому місці на 3 доби. У кімнаті має бути не менше 25 градусів. Банки поставте в мисочки, оскільки сік навіть через закриті кришки просочуватиметься.

Квашена капуста з морквою без солі та цукру

Зніміть кришку, надіньте на банку кришку з отворами й злийте у миску капустяний квас. Капуста виходить хрумка й дуже смачна. Капусту з маленької баночки додайте у великий слоїк. Тепер вона влізе. Утрамбуйте вміст банки качалкою.

Квас перелийте у банку та відправте до холодильника. Його можна вживати навіть людям із виразкою шлунку. Він теж дуже корисний. Капуста без моркви за цей час могла ще не встигнути закваситися. Якщо є бульбашки, залиште ще на пів дня і лише потім зливайте з неї квас. Капусту без солі зберігайте у холодильнику й використовуйте для салату чи борщу.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.