Вишневий сік: варю з мінімумом відходів, зберігаю без холодильника. До рецепта — шикарний лайфхак з кісточок

Вишневий сік – один із найпопулярніших способів зберегти смак літа на довгі місяці. Але як зробити це максимально ефективно, зберігаючи корисні властивості ягід та мінімізуючи відходи?

Літо – це пора, коли природа щедро обдаровує нас своїми дарами, і одними з найулюбленіших є вишні. Соковиті, ароматні та смачні, вони радують нас не тільки у свіжому вигляді, але й у вигляді різноманітних заготівель.

У цій статті ми поділимося рецептом приготування вишневого соку без цукру з мінімумом відходів та способом його зберігання без холодильника. А бонусом стане неймовірний лайфхак.

Почнемо з рецепта, який дозволить вам насолоджуватися свіжим вишневим соком навіть у холодну пору року, а завершимо корисною порадою, як дати друге життя кісточкам. Готові до кулінарних та творчих експериментів? Тоді вперед!

Інгредієнти

  • Вишня стигла та без ушкоджень – 2 кг
  • Лимонний сік з 1 штуки середнього розміру
  • Окріп – 1,5 л

Приготування

Як оптимально приготувати вишневий сік

Підготуйте тару для закривання соку, маючи на увазі, що з цієї кількості продуктів вийде 3 л соку. Банки та кришки обов’язково ретельно простерилізуйте.

Спочатку переберіть, помийте та обсушіть вишню. Потім у зручний для вас спосіб видаліть з неї кісточки, які не викидайте у сміття.

Далі у глибокому посуді блендером перебийте ягоди, утворюючи з них кашицю, після чого перетріть її крізь сито у каструлю з товстим дном.

Поставте каструлю на сильний вогонь, влийте окріп та доведіть до кипіння. Потім вогонь зменште й продовжуйте варити, помішуючи та прибираючи пінку. На при кінці варіння додайте лимонний сік.

Після того розлийте його по банках або пляшках та герметично закрийте кришками. Переверніть їх догори дном та накрийте ковдрою до остаточного охолодження. Надалі зберігайте сік у прохолодному місці.

А ось і лайфхак. Кісточки промийте та висушіть, а потім зробіть з них масажну подушку, яка  стане чудовим помічником для зняття напруги та стресу після довгого дня.

Популярне

Схожі статті

Деякі поп-зірки 90-х не співали іншою мовою, окрім української: Марічка Бурмака, Степан Гіга, Оксана Білозір

Багато зірок мали купу російськомовних композицій, які тепер змушені перекладати на солов'їну. Але є й такі, що завжди співали виключно українською, тож тепер не мають жодного клопоту.

Вечеря працюючої мами: швидко, смачно, ситно. Без клопотів і вистачить на 2 дні прокормити всю родину

Інколи не вистачає часу на приготування розкішної вечері, а швидко та смачно нагодувати родину хочеться. Плов з булгуром - чудовий варіант вечері без зайвого клопоту.

Натягнули до невпізнання: Хюррем
 Султан з “Величного століття” тепер виглядає ровесницею Міхрімах

Акторка Мерʼєм Узерлі, яка зіграла головну роль у знаменитому серіалі "Величне століття" після зйомок змінилася до невпізнання. Невже Хюррем Султан наважилася на пластику?