За 15 хвилин готую малосольні огірки: хрумкотять так, що й сусідам чутно. Мій фірмовий рецепт вражає всіх

Цю закуску можна приготувати нашвидкуруч. Малосольні огірки виходять хрумкими й дуже ароматними. На обід чи на вечерю будуть гарним доповненням до основних страв.

Вам знадобиться:

  • 2 кг огірків;
  • 1,5 л води;
  • 3 ст.лож. без гірки кам’яної солі;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 3 зубці часнику;
  • 6 листочків смородини;
  • 6 листочків вишні;
  • 1 лист хріну;
  • 10 г кропу;
  • 10 г петрушки;
  • 4 горошини духмяного перцю.
Малосольні огірки за 15 хвилин

З вказаної кількості інгредієнтів має вийти 3 літрові банки огірків. Хто любить гострі страви, може додати гостру стручкову перчинку. Сіль обов’язково має бути кам’яною, бо огірки від дрібної розм’якнуть.

Огірки вимийте. Замочіть на 2 години у холодній воді. Потім ще раз промийте та відріжте кінчики з обох боків. В каструлю налийте воду й поставте на плиту. Коли вона закипить, всипте сіль, цукор, додайте духмяний перець. Перемішайте, щоб кристали розчинилися.

Малосольні огірки за 15 хвилин

Зніміть із вогню та дайте трішки охолонути. Слоїки вимийте з содою. Покладіть на дно кожної банки по 2 листочки смородини та вишні, потрохи листа хріну, кропу та петрушки, по зубцю часнику, які наріжте на шматочки.

Малосольні огірки за 15 хвилин

Кріп можете брати парасолькою, якщо є. А за відсутності листів вишні та смородини замініть їх лавровим листом. Укладіть у місткості огірки. Зверху викладіть решту зелені. Залийте теплим розсолом.

Малосольні огірки за 15 хвилин

Якщо буде надто гарячий, огірки зваряться й пожовтіють. Накрийте кришками та залиште до повного охолодження. Подавати до столу малосольні огірки можете відразу після остигання.

Та краще на ніч поставити в холодильник, а ласувати вже наступного дня. Так огірочки краще хрумтітимуть. Робити малосольні огірки з запасом не бажано, адже вони довго не зберігаються. Краще потім зробити нову порцію.

Популярне

Схожі статті

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.