facebook

Рецепт ікри “заморської” кабачкової дістався мені у спадок: готую по 40 банок, щоб їсти всю зиму досхочу

Кабачкова ікра — це проста і смачна страва, яка не втрачає своєї популярності протягом багатьох років. Готуючи її за класичним рецептом, ви зможете зберегти смак і аромат літа на всю зиму.

Ікра кабачкова — це класична страва, яку багато хто пам’ятає з дитинства. Вона не тільки смачна, але й корисна, адже готується з натуральних овочів.

Інгредієнти

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Томатна паста – 250 г
  • Олія соняшникова – 200 мл
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Чорний мелений перець – на смак
  • Оцет (9%) – 2 ст. ложки

Приготування

Промийте кабачки під холодною водою, відчистьте їх від шкірки й видаліть насіння, якщо кабачки великі, а тоді наріжте їх кубиками та пропустіть через м’ясорубку.

Підготуйте інші овочі: помийте й почистьте моркву та  натріть її на великій тертці або також пропустіть через м’ясорубку. Зніміть з цибулі лушпиння, наріжте й теж пропустіть через м’ясорубку.

Далі у великій каструлі з товстим дном розігрійте соняшникову олію, після чого покладіть цибулю й обсмажуйте її до золотистого кольору. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити, помішуючи, доки морква не стане м’якою, а вже тоді викладіть кабачки.

Смажте овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, доки кабачки не виділять сік і не стануть м’якими, після чого додайте томатну пасту, сіль, цукор і чорний мелений перець. Добре перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом 1-1,5 годин, доки ікра не стане однорідною і густою. За 10 хвилин до кінця приготування влийте оцет і ретельно перемішайте.

Готову гарячу ікру розкладіть у стерилізовані банки та герметично закрийте їх кришками. Переверніть догори дном і залиште охолонути при кімнатній температурі. Надалі зберігайте банки з кабачковою ікрою у прохолодному, темному місці.

Рецепт класичної кабачкової ікри

Ікра буде готова до вживання через кілька днів і зберігатиметься протягом усієї зими. Подавати її можна як закуску до хліба, використовувати як намазку на бутерброди або додавати до гарнірів і м’ясних страв.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.