Юрій Горбунов заявив, що зараз на часі знімати комедії про малоросів: в разі успіху гроші повернуться

Бажання Юрія Горбунова зняти комедійний серіал "смт Інгулець" державним коштом збурило суспільство. Це призвело до відмови від грошей і відставки міністра культури. Що з цього приводу думає винуватець, намагалася з'ясувати Аліна Доротюк.

Юрій Горбунов певен, що людям не пояснили, як усе відбувалося насправді. Стомленому затяжною війною суспільству достатньо було одного сірника, щоб розпочалася велика пожежа. Звідси й хейт, який розповсюдився не лише на самого Юрія, але й на його родину і навіть на тих знаменитостей, які прийняли сторону шоумена.

Українцям видалося, що під час повномасштабної агресії витрачати 33 мільйони гривень на веселу 24-серійну стрічку, яка розповідає про двох харківських ухилянтів, що потрапили в село у центральній Україні, неможливо.

Прототипом головного героя серіалу став фермер з Кіровоградщини

Якщо послухати Горбунова, то ці гроші було виділено міжнародними донорами виключно на знімання фільмів. Їх не можна передати на інші потреби, зокрема, як пропонувалося, на придбання безпілотників. Усього бюджет на український кінематограф склав 400 мільйонів гривень.

Команда ще розмірковувала, чи подаватися на конкурс зі своїм сценарієм, адже державна бюрократична машина вимагає ретельних звітів за кожну витрачену копійку. Коли ж сказали, що гроші слід отримати до кінця року, бо в іншому разі вони повернуться назад до спонсорів, було вирішено пред’явити сценарій драмеді.

В Інтернеті з’явилося чимало мемів з приводу знімання драмеді

Знімальний процес має тривати 50-60 днів. У роботі будуть залучені близько сотні людей. Плюс півсотні осіб масовки та ще стільки ж для інших робіт. Усі вони отримають зарплату і сплатять із неї податки.

За умовами гранту, права на стрічку належатимуть державі. Вона надалі продаватиме фільм на різні платформи, монетизуватиме стрічку під час безплатних переглядів на Ютубі, а значить, усі ці гроші повернуться назад і, можливо, навіть у більшому об’ємі, ніж затрачено, якщо проєкт виявиться вдалим.

Тож, за словами Юрія Горбунова, вони не дуже й хотіли брати участь у цьому конкурсі, оскільки “Скажене весілля” ще й досі приносить прибутки, а в цьому разі отримали б лише голу зарплату за роботу, і все.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.