Зазвезділися: Кароль, Дорофєєва, Монатік та інші зірки, які стали видатними українцями і потрапили до шкільної програми

Культура стрімко змінюється, тому шкільну програму адаптують під сучасні реалії. Доводять це Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Монатік та інші українські зірки, які потрапили на сторінки підручників.

Не так давно в соціальних мережах розгорівся справжній скандал з приводу того, що в робочому зошиті «Я досліджую світ» для 2 класу в одному ряду з Тарасом Шевченком і Лесею Українкою опинилися солістка групи «Время и Стекло» та Монатік.

Пізніше Надя зізналася, що насправді їй було дуже приємно про це дізнатися, тоді як Дмитро відмовився від коментарів.

Надя Дорофеева и Монатик в одном ряду с Тарасом Шевченко и Лесей Украинкой в рабочей тетради для 2 класса
Надя Дорофєєва та Монатік в одному ряду з Тарасом Шевченком і Лесею Українкою в робочому зошиті для 2 класу

Також у схваленій Міністерством освіти програмі для школярів опинилися Сергій Притула, Святослав Вакарчук, Кузьма Скрябін, Володимир Остапчук, Олександр Скічко та Тіна Кароль. Більш того, поп-діва вже чотири роки світиться на сторінках підручників.

Святослав Вакарчук, Тина Кароль и Сергей Притула в учебнике
Святослав Вакарчук, Тіна Кароль та Сергій Притула в підручнику
Кузьма Скрябин и Океан Ельзи на страницах учебника
Кузьма Скрябін та Океан Ельзи на сторінках підручника

Так, її пісню «Україна — це ти» внесли в хрестоматію української дитячої літератури для читання для 1-2 класів. Причому там опублікований не тільки текст, а й ноти.

Песня Тины Кароль попала в школьную программу
Пісня Тіни Кароль потрапила до шкільної програми

У шоу «Зірковий шлях» знаменитості вирішили висловитися на цю тему — хтось вважає ненормальним подібні порівняння, а хтось радий за зіркових колег:

  • Ірина Сопонару: «Я вважаю, що це круто. Чому б і ні?».
  • Валерій Харчишин: «Це сучасна культура і вона така, хочеш ти того чи ні».
  • Дядя Жора: «Це смішно, як мінімум. З іншого боку, не знаю, може трошки і сумно, що у нинішніх дітей свої кумири, свої видатні українці».
  • Слава Камінська: «Наші діти більше знають Монатіка і Дорофєєву. Але мені здається, це все-таки місце для Лесі Українки і для Шевченка».
  • Антон Мухарський: «Не потрібно змішувати святе з грішним. Ставити їх в один ряд з класиками — це, по-перше, нівелює класиків, по-друге, по-ідіотськи абсолютно виглядає. Тобто це якраз наслідок тотального кічу, несмаку, хамства і дебілізму, який зараз панує в суспільстві».

Схожі статті

Минтай більше не смажу, а готую по-іншому і обовʼязково з гірчичкою. Настільки смачніше, що не передати

Приготувати смачну, ароматну та соковиту рибу минтай можна додавши до неї сметано-гірчичний соус. Ця страва стане вашою улюбленою вечерею через простоту приготування та виразний смак.

34-річний Позитив зізнався, навіщо приховує нову кохану після розлучення: “Коли нас впізнають, то…”

Ще 2021 року Олексій Завгородній розлучився з дружиною. Відтоді її місце в серці Позитива посіла інша дівчина. От тільки представляти нову кохану широкому загалу репер чомусь не поспішає.

Як виглядає будинок Ніни Матвієнко, в якому тепер живуть Тоня і Мірзоян: нічого не міняли після її смерті

Як виглядає триповерховий маєток легендарної Ніни Митрофанівни Матвієнко, у якому й сьогодні проживають Тоня з Арсеном. Фото будинку у матеріалі.