Софія Михайлівна Ротару — біографія, шлях до успіху і останні новини

Софія Ротару по праву вважається справжньою іконою радянської та української естради, яка підкорила слухачів не однієї країни.

У репертуарі Софії Михайлівни кілька сотень композицій на дванадцяти різних мовах. Але домогтися такого успіху їй було непросто.

Дитинство і юність

Героїня нашої сьогоднішньої статті з’явилася на світ 7 серпня 1947-го в невеликому селі Маршинці, що в Чернівецькій області. Вона була другою з шістьох дітей в сім’ї. Її мати Олександра Іванівна працювала на ринку, а батько Михайло Федорович був бригадиром виноградарів.

София Ротару (справа) в детстве
Софія Ротару (справа) в дитинстві

У дитинстві майбутня зірка сцени показувала успіх у багатоборстві, театрі і драмгуртку, але її головним захопленням завжди була музика. Ротару співала в хорі, грала на домрі та баяні, завжди перебувала в центрі уваги.

Особисте життя

Єдиний чоловік, який підкорив серце Софії — керівник ансамблю «Червона рута» Анатолій Євдокименко. У 1968-му закохані зіграли весілля, а через два роки вони стали батьками — у них народився син Руслан.

София Ротару и Анатолий Евдокименко
Софія Ротару і Анатолій Євдокименко

У 2002-му Анатолій пішов з життя від інсульту, що співачка переживала вкрай важко. Вона навіть подумувала піти зі сцени, скасувавши всі гастролі і зйомки. Спадкоємець допоміг вибратися їй з цієї скорботи і повернув знамениту мати до життя.

Кар’єра

Популярність всесоюзного масштабу Ротару отримала у 1964-му після концерту в Кремлівському палаці з’їздів. Через 4 роки вона вийшла на світовий рівень, причому і після розпаду СРСР артистка залишилася популярною.

София Ротару с сыном Русланом
Софія Ротару з сином Русланом

Її альбоми «Хуторянка» і «Ночь любви» розбирали миттєво. Останнім на сьогоднішній день студійним альбомом Софії Михайлівни став «Время любить».

Останні новини

73-річна зірка присвятила себе родині, від довгих поїздок і гастролей вона вирішила відмовитися.

София Ротару в молодости
Софія Ротару в молодості

Її концертний директор Сергій Лавров уточнив, що до назовсім зі сцени Ротару йти поки не збирається, а коли це все ж таки трапиться, вона дасть великий гастрольний тур.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.