Російський режисер катував українське немовля для моторошних кадрів

Дану інформацію розмістила на своїй сторінці в Facebook українська журналістка Яніна Соколова.

У 2020 році на кінофестивалях у Парижі і Берліні російський режисер Ілля Хржановський презентував свій фільм “Дау”. Це художня багатосерійна драма про життя радянського фізика Льва Ландау. Але багато німецьких та французьких кінокритиків відмовилися писати свої рецензії на цю роботу, аргументуючи це тим, що вони не хочуть стати частиною піару цього фільму.

У картині показані сцени, які шокували навіть найстійкіших глядачів: режисер включив у неї кадри насильства, тортур і принижень маленького немовляти.

Але дитина не була манекеном або комп’ютерною графікою. Малюка, над яким реально знущалися і завдавали реальну біль взяли в одному з харківських дитячих будинків. Саме у цьому місті і створювали фільм. На час зйомок хлопчикові не було і року. І саме на ньому режисер вирішив продемонструвати кадри насильства, щоб показати тортурний характер сталінських часів.

Усі учасники знімального процесу підписали договір про нерозголошення деталей, які були на майданчику.

Кадра из фильма
Кадра из фильма

Не дивлячись на те, що прем’єра “Дау” відбулася в 2020 році, сама картина знімалася ще в 2011. Сьогодні хлопчикові, який пережив весь той жах, 9 років. Про його стан і долю журналістам не вдалося нічого довідатися.

Яніна Соколова у своєму пості закликала покарати режисера і працівників харківського дитячого будинку за порушення прав людини.

Так, це кіно. Ні, на фото не манекен, дитина справжня. Так, її ніхто не питав, чи вона хоче тортур. Дитина була взята…

Opublikowany przez Yaninę Sokolovą Wtorek, 21 kwietnia 2020

Схожі статті

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.