Померлі актори серіалу “Свати”: кого з легенд більше не буде на екранах і що обірвало їхнє життя

Культовий серіал "Свати" - улюбленець глядачів у багатьох країнах. Вперше з'явившись на телебачення у 2008 році, він 13 років йшов на телеекранах

Сімейний серіал розповідає історію двох абсолютно різних сімей: прості селяни Будько та міські аристократи Ковалеви. Історія розгортається на тлі термінового від’їзду молодої пари, а з онуками залишається четвірка сватів. Спочатку герої не можуть порозумітися, відверто знущаючись один над одним. По ходу сюжету всі стають дружною та міцною родиною, кожен із членів якої підтримує та оберігає один одного. Без казусів, без сумніву, не обходиться, що надає комічності ситуаціям. Його герої полюбилися мільйонній публіці, деякі актори з дітей перетворилися на дорослих людей, а деяких, на жаль, уже немає в живих. З кожним роком список акторів серіалу “Свати”, що покинули цей світ, збільшується, а зараз він налічує 12 осіб. Давайте згадаємо їх добрим словом.

Герої серіалу Свати
Герої серіалу Свати

Ольга Аросєва

У серіалі ми бачимо актрису у двох частинах, вона грає маму Ольги Миколаївни. Акторка померла у 2013 році, їй було 77 років. Причина – онкологія.

Глядачі полюбили актрису за ролі у фільмах “Кабачок” 13 стільців, “Старі-розбійники”, “Найкрасивіша” та багатьох інших.

Галина Опанасенко

Теж пішла в інший світ у 2013 році, їй було 70 років. У “Сватах” грала сусідку Будько Микитичні. Це в неї Митяй з Іваном повели козу в шостій частині. Вона – володарка понад сімдесят кіноролей.

Олександр Бондаренко

У шостому сезоні глядачі побачили цього актора у ролі таксиста. Так само, як і попередні актори, помер у січні 2013 року. Смерть прийшла до нього просто посеред вистави. На жаль, швидка не встигла надати акторові допомогу. На рахунку Олександра Бондаренка понад сорок ролей.

Володимир Зельдін

Цей артист у “Сватах” був чоловіком Аросєвою, батьком Олени Миколаївни. Почесний актор, лауреат премії “За заслуги перед вітчизною” знімався майже все своє життя з 1938 року і дожив до столітнього ювілею. Помер у 2016 році у віці 101 рік.

Анатолій Барчук

Актор виконав свата Мітяя в третій частині серіалу, його ж ми бачимо і в “Байках Мітяя”. У липні, 2015 року Анатолій Барчук пішов із життя, борючись із хворобою. У скарбничці актора понад дев’ять десятків ролей.

Іван Марченко

У “Сватах” дісталася роль психотерапевта. Причиною смерті став рак, з яким він боровся. Серце актора зупинилося 1 березня 2021 року.

Олег Треповський

У третьому сезоні серіалу – директор хлібозаводу. Епізодичну роль відіграв і у шостій частині. Помер у віці 52 роки у 2018 році.

Володимир Турчинський

Володимир Турчинський грає у серіалі самого себе. Це його просить мала Женя помирити бабусь і дідусів за допомогою трубки світу. Грудневим днем 2019 року актор помер, причиною смерті став інфаркт.

Валентин Шестопалов

Чоловік Ольги Миколаївни після Анатолія Васильєва став Олександр Беркович. Цей персонаж привів із собою деяких нових героїв. Роль одного з них зіграв Валентин Шестопалов, який пішов із життя у червні 2013 року у 65-річному віці.

Залишили цей світ ще кілька акторів, які зіграли епізоди: у 2013 році Анатолій Зезюлін – товариш по чарці Будько, через два роки Осип Найдук – гість на весіллі сина Митяя Прохоров, Борис Чорнокульський – ветеран, який їхав в автобусі з четвертого сезону.

Кіношні Валюха та Іван
Кіношні Валюха та Іван

У зв’язку з війною для мільйонів українців “померли” як актори, хоч і залишилися живими, кілька головних героїв серіалу “Свати”.

Федір Добронравов кілька місяців мовчав і не висловлювався з приводу повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Проте нещодавно російське видання опублікувало репортаж зі шпиталю. У статті йдеться про те, що актор відвідав поранених російських військових. Цим візитом актор остаточно розставив крапки над в.

Екранна дружина Добронравова, Тетяна Кравченко, у серіалі Валюха, переконана, що Україна перетворилася на фашистську державу, а чим прямо заявила на публіку.

Актори Федір Добронравов та Ганна Кошмал
Актори Федір Добронравов та Ганна Кошмал

Актриса, яка зіграла роль Жені, що подорослішала, Ганна Кошмал із гіркотою згадує про байдужість багатьох акторів з улюбленого всіма проекту. Вона розповідає, що в її голові не вкладається, як трагедія може якось по-іншому відгукуватися в душах людей, з якими протягом багатьох років знімалися на одному знімальному майданчику, разом раділи та плакали, ділили їжу та допомагали один одному.

Гаряче улюблені колись актори стали сьогодні на бік ворога. Для мільйонів українців ці актори перестали існувати.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.