Жан Беленюк пригадав деталі поїздки до Африки: 32-річний спортсмен навіть не думав, що має стільки рідні

Багато років поспіль Жан Беленюк вважав, що з родичів має тільки маму й бабусю. Та з'ясувалося, що в далекій Руанді у нього є чимало рідні. Раніше тата олімпійський чемпіон бачив виключно на старих фотографіях, але поїздка до Африки все змінила, і він познайомився з тітками й дядьками.

Багато років поспіль Жан Беленюк вважав, що з родичів має тільки маму й бабусю. Та з’ясувалося, що в далекій Руанді у нього є чимало рідні. Раніше тата олімпійський чемпіон бачив виключно на старих фотографіях, але поїздка до Африки все змінила, і він познайомився з тітками й дядьками.

Світлана Беленюк та Венсан Ндагіджимана познайомилися у Києві, коли молодик гриз граніт науки в Київському авіаційному інституті. Коли ж у його рідній країні розпочалася громадянська війна, руандійцю довелося покинути навчання й повернутися на батьківщину. Під час бойових дій Венсан загинув, тож Світлані довелося самотужки підіймати на ноги сина Жана.

Жан Беленюк подарував африканським родичам вишиванки

Жінка записувала хлопчика в різні секції, щоб він міг обрати те, що припало до душі. В 9 років Беленюк визначився – хоче займатися греко-римською боротьбою. Саме в цьому спортивному залі хлопчик зміг реалізувати всю накопичену енергію й досягти бажаних результатів – срібло та золото Олімпійських ігор.

До Африки Беленюк подався, щоб вшанувати пам’ять батька. В Руанді, на диво, знайшов чимало родичів. Саме після виступів на Олімпійських майданчиках африканська рідня впізнала Жана і зв’язалася з ним.

Спортсмен познайомився зі зведеною сестрою

У Руанді українець познайомився з бабусями, дядьками, тітками, племінниками та зведеною сестрою. Звісно, була радісно побачити стільки близьких людей. Водночас Жан усвідомив чималу ментальну прірву, яка існує між ним і рідними. Лише тоді усвідомив, що є українцем на 100%.

За 2 тижні вже сумував за Дніпровськими схилами. По поверненні до Києва Беленюк продовжив спілкування з африканською родиною і навіть запросив родичів відвідати Україну. Подібну подорож відклали до Перемоги українців у війні.

Популярне

Схожі статті

За раз з’їла 20 штук, не пошкодувала: нереальні кекси. Краще не повторюйте рецепт – будете готувати постійно

Якщо додати в тісто для кексів апельсин, то випічка стане просто неймовірною. Пишні ніжні солодкі вироби матимуть такий аромат, що не можна буде втриматися, щоб не взяти до рук ще один.

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Збийте картоплю з яйцем – і отримаєте смачний сніданок, гідний зірки Мішлен: рецепт оладок із ніжного тіста

Приготувати смачний і ситний сніданок навіть для великої родини – справа, на яку вам потрібно буде виділити мінімум часу. Ділимось цікавим рецептом.