Акторка “Дизель Шоу” Вікторія Булітко підчепила серйозну хворобу: “Моя несмішна історія про кліща”

Місяць тому гумористка з "Дизель Шоу" Вікторія Булітко, гуляючи по лісу з Євгеном Сморигіним та іншими колегами, помітила червону цяточку на м'якому місці. Це виявився укус, але не комариний. Знаменитість хапнув кліщ.

Тоді ця закарпатська пригода з викликом швидкої та вилученням нахабної комахи, що спокусилася на святе, видалася веселим епізодом. Та минув час, і Віка отримала важкий діагноз – бериліоз. Ще перебуваючи в кареті швидкої, дівчина поцікавилася в лікаря, який вправно орудував пінцетом, що їй слід робити. Той заспокоїв, що нічого страшного не сталося, і кліща вчасно усунуто.

Та, як виявилося, клята тваринка таки встигла вприснути в тіло знаменитості підступну отруту. Самого кліща на аналіз у лабораторію не відвезли. Булітко порадили за 2-3 тижні здати про всяк випадок аналізи. Вона почувала себе добре й не збиралася відвідувати лікарню.

На цьому наполіг товариш по сцені Сморигін. Вікторія пішла до лабораторії, але загальний аналіз крові не виявив невтішного діагнозу. Вікторія детально розповіла фоловерам Інстаграму, як усе відбувалося, щоб застерегти прихильників від повторення її помилок.

Лише лікарка наполягла на здаванні аналізу на берилії. Коли надійшли позитивні результати, дерматологиня призначила лікування антибіотиками й пробіотиками курсом на 28 днів. Віка обіцяла фанам показати наслідки хвороби Лайма – висипи на тілі, та, напевно, не наважилася цього зробити.

Лікарка Дарина приєдналася до стріму й дала поради учасникам, що робити у разі укусу кліща. Найперше треба ретельно стежити за постраждалим місцем. Якщо червона пляма – кільцеподібна еритема – починає збільшуватися в розмірах, то саме на часі звернутися за допомогою до лікаря – дерматолога або інфекціоніста. Звичайний аналіз крові не призведе до постановки діагнозу, як у випадку з гумористкою. Слід здавати спеціальний аналіз на бериліоз, і лише після цього приступати до лікування.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.