6 видів овочів і жодного граму м’яса: ось чим Євген Клопотенко пропонує годувати школярів за новою реформою

Відомий український кулінар і ресторатор працює над меню для школярів. Чим Євген Клопотенко пропонує годувати маленьких українців у навчальних закладах?

Євген Клопотенко, один із найвідоміших кулінарів країни, встиг не тільки стати зіркою кулінарного проєкту “МастерШеф”, але й внести своє ім’я в історію України. Знаменитість презентував ідеї, чим можуть харчуватись сучасні школярі – аби отримувати задоволення від обідів і бути здоровими.

Меню для школярів від Клопотенка

Зірка шоу “МастерШеф”, а також ресторатор Євген Клопотенко почав розробляти оновлене шкільне меню 3 роки тому. А ось цьогоріч було опубліковано збірник рецептів, які рекомендують подавати дітям у школі. Його розробили в рамках реформ шкільного сегмента та харчування школярів спільно з Міністерством освіти і науки України.

Євген Клопотенко розповів про рецепт, який увійшов до збірки обідів для українських школярів
Євген Клопотенко розповів про рецепт, який увійшов до збірки обідів для українських школярів

На своєму сайті знаменитий український кулінар розповів про нову страву з меню для школярів. Євген Клопотенко зазначив, що всі страви з нового меню є простими, але водночас поживними. Разом із тим, вони дуже смачні, а тому мають подобатись дітям і викликати бажання бігти в їдальню.

Євген Клопотенко поділився, що він мріє про те, аби про школу в дітей залишались тільки найкращі спогади – про їдальню в навчальному закладі також. Зірковий кулінар зізнався, що його ціллю є подарувати школярам можливість харчуватись правильно та смачно водночас.

Євген Клопотенко розповів про рецепт, який увійшов до збірки обідів для українських школярів
Євген Клопотенко розповів про рецепт, який увійшов до збірки обідів для українських школярів

За словами Євгена Клопотенка, найголовнішою перевагою страви є простота приготування та поживність. Для овочевого рагу потрібна морква та цибуля, кабачок і баклажан, солодкий перець, а також спеції – сушений базилік, петрушка й трішки солі. У результаті виходить ароматна та дуже смачна страва – корисно для дітей.

Популярне

Схожі статті

Печу до чаю ледь не щодня! Пиріг за 30 хвилин з простих інгредієнтів: дуже пухкий, ніжний і смачний – рецепт

Такий пиріг до чаю можна пекти хоть щодня! Він дуже простий у приготуванні, а його смак просто не перевершенний. При цьому готується він з найпростіших продуктів.

Як склалася доля Слави Фролової, яка була суддею “Україна має талант”: втратила доньку, а син має діагноз

Зірка СТБ Слава Фролова багато років поспіль була суддею шоу "Україна має талант". Та останні роки про жінку нічого не чути у медіапросторі.

Що приготувати з кисломолочного сиру, який майже зіпсувався: рецепт ніжних і соковитих пончиків за 20 хв

Пухкі, смачні і ніжні настільки, що буквально тануть у роті – саме такими виходять сирні пончики за цим рецептом. Готуються такі пончики дуже швидко і просто.