Помер Шон Коннері — головний Джеймс Бонд в світі кіно

Сьогодні, 31 жовтня 2020-го, помер Шон Коннері. Цей легендарний шотландський актор прославився на весь світ завдяки ролі Джеймса Бонда.

Герой нашої сьогоднішньої статті пішов на той світ на 91-му році життя. В інтерв’ю для одного з американських журналів у 2009-му Шон проговорився, що має серйозні проблеми з серцем.

Крім бондіани, на рахунку артиста десятки фільмів і серіалів, включаючи пригодницьку стрічку «Індіана Джонс і останній хрестовий похід». Також не можна не відзначити його роль мандрівника Руаля Амундсена в радянсько-італійському фільмі «Червоний намет».

Шон Коннери в роли Джеймса Бонда
Шон Коннері в ролі Джеймса Бонда

У перервах між зйомками в «Джеймсі Бонді», він зіграв в психологічному трилері Хічкока «Марні» і екранізації детектива Агати Крісті «Вбивство у Східному експресі». Ще Коннері міг втілити образ Гендальфа в культовій кінотрилогії «Володар перснів», однак він відмовився від цієї пропозиції.

Талант Шона підтверджують присвоєні йому престижні нагороди — одна премія «Оскар» за роль Джима Мелоуна в «Недоторканних», дві «BAFTA», три «Золотих глобуса».

Шон Коннери с женой Мишелин Рокбрюн
Шон Коннері з дружиною Мішелін Рокбрюн

Свою півстолітню кар’єру зірка завершив у 2003-му, оскільки втомився від появ на публіці. З тих самих пір він жив зі своєю другою дружиною Мішелін Рокбрюн, французькою художницею, на Багамських островах.

До речі, у рідну Шотландію Коннері повернувся б тільки за умови, якщо б вона здобула незалежність від Англії.

Шон Коннери с сыном Джейсоном
Шон Коннері із сином Джейсоном

Спільних дітей у пари так і не з’явилося, але від першого шлюбу з австралійською актрисою Дайан Сіленто у Коннері залишився син Джейсон, він також пішов по стопах батьків і став успішним кіноактором.

Схожі статті

“Надто став сентиментальним”: Віталій Козловський поділився емоціями від першого слова свого маленького сина

Віталій Козловський поділився чудовою новиною: його син сказав перше слово. Співак показав світлину, на якій зображені ніжки малюка в батьківських долонях.

З такою начинкою жодного млинця не залишиться. Готую подвійну порцію, а можна і потрійну: не набридають

Здається, що млинці - це проста і знайома страва, яка вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриває млинці по-новому. Ці млинцеві мішечки ви полюбите з першої спроби.

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!