Свекруха показала, як вирощувати цибулю, часник і перець у січні: стиглі овочі прямо з підвіконня і в салат

Свіжу зелень та овочі можна виростити на підвіконні навіть у січні. Робиться це в горщиках чи ящиках, а нестача світла компенсується штучним освітленням.

Найчастіше в січні висаджують цибулю, часник або перець. Як вирощувати цибулю, напевно, знають усі. Але не слід обмежуватися лише цією однією рослиною.

Часник

Завчасно насипте у місткість ґрунт, збагативши його компостом, а під низ вистеливши шар дренажу. Часничину поділіть на зубці так, щоб шкуринка не пошкодилася. Висаджуйте в землю на глибину 3-4 см гостреньким кінчиком доверху.

Що виростити на підвіконні у січні

Відстань має бути 15 см. Поливайте росточки регулярно. Підживлюйте сульфатом калію раз на 6 тижнів. Зелень можете використовувати для салату. Коли стрілки стануть коричневими, можете збирати врожай.

Перець солодкий

Щоб виростити врожай цього овочу, температура на підвіконні має бути не нижче 21 градусу. А ще знадобляться світлодіодні лампи для подовження світового дня. Горщик має бути 30 см у діаметрі й стільки ж завглибшки.

Спочатку висадіть насіння у стаканчики. Потім, коли з’явиться перша квітка, пересадіть у великі горщики. Залишайте на кущі два плоди солодкого перцю. Більше один кущик навряд чи потягне в таких умовах.

Поливати рослину слід, коли ґрунт трішечки підсохне. Недолив і перелив однаково шкідливі для рослини.

Перець гіркий

Цей вид перцю не настільки вибагливий, як болгарський. Тому краще вирощувати на підвіконні саме його. Горщик має бути 10 см в діаметрі. Насіння висівайте зверху на ґрунт, злегка присипавши компостом.

Що виростити на підвіконні у січні

Натягніть поліетилен й поставте під лампу. Щойно з’являться перші росточки, перенесіть горщики на підвіконня, а плівку зніміть. Уникайте надмірного зволоження рослин – поливайте помірно.

Популярне

Схожі статті

Животик такий, що на двійню схоже: вагітна Джамала вийшла в люди
перед самими пологами (ФОТО)

Співачка Джамала часто ділиться з фанатами світлинами з округлим животиком, щоб публіка могла розділити з нею цю радість. Проте артистка не сидить вдома, а продовжує плідно працювати.

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?