facebook

Що підлити під гортензію прямо зараз для того, щоб кущ став удвічі більшим за літо: всього 1 склянка

Улітку гортензії теж потребують підживлення. Але тут треба не переборщити з органікою. У такому разі отримаєте пишне листя на кущах, а квітки будуть дуже маленькими й непоказними.

Кущики гортензії стають справжньою прикрасою клумби. От тільки щоб отримати максимальний результат – великі пишні бутони – треба проводити правильне підгодовування кущика.

Весняне та літнє підживлення докорінно різняться. Перше підживлення проводьте, щойно гортензія прокинулася після зими. Коли зійде сніг і з’являться перші пагони, а температура повітря прогріється до +7-10 градусів, беріться до азотних добрив, фосфору та калію.

Чим підживити гортензії влітку

Можете застосувати сульфат амонію, сечовину, аміачну селітру. Чудово спрацюють органічні добрива – курячий послід чи коров’як, з яких готують настій. Не забувайте також про мульчу. Шар у 5-6 см із суміші компосту з торфом ідеально підійде для квітки у цей період.

З підгодівлею гортензії не вчастіть. Удруге підживіть у момент бутонізації, поки квіточки ще не розпустилися. Вони будуть набагато пишнішими, якщо підживити рослину фосфором та калієм і додати зовсім трішки азоту.

Чим підживити гортензії влітку

Улітку азот узагалі не можна застосовувати, оскільки це не дозволить рослині належно підготуватися до зимівлі. А щоб гортензія добре пережила холоди й заклала на майбутній сезон бруньки, внесіть фосфорно-калійне добриво, наприклад, монофосфат калію або суперфосфат укупі з сульфатом калію.

Робіть це підживлення наприкінці липня, в серпні або на початку вересня. Після цього більше добрив у цьому сезоні не додавайте. Потурбуйтеся також, щоб ґрунт навколо гортензії був слабо кислий. Якщо земля нейтральна чи лужна, тоді 1 раз на місяць поливайте відром води, в якому розчиніть 20 г лимонної кислоти. Лимонку можете замінити 100 мл яблучного оцту.

Популярне

Схожі статті

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.

Українські зірки, життя яких забрав рак: Ніна Матвієнко, Руслана Писанка, син Павліка і чоловік Тіни Кароль

Недуга, що забрала з життя цих відомих людей, "не дивиться" на вік, соціальний статус, чи якісь заслуги. Кількість таких людей щороку тільки збільшується.