Що підлити під гортензію прямо зараз для того, щоб кущ став удвічі більшим за літо: всього 1 склянка

Улітку гортензії теж потребують підживлення. Але тут треба не переборщити з органікою. У такому разі отримаєте пишне листя на кущах, а квітки будуть дуже маленькими й непоказними.

Кущики гортензії стають справжньою прикрасою клумби. От тільки щоб отримати максимальний результат – великі пишні бутони – треба проводити правильне підгодовування кущика.

Весняне та літнє підживлення докорінно різняться. Перше підживлення проводьте, щойно гортензія прокинулася після зими. Коли зійде сніг і з’являться перші пагони, а температура повітря прогріється до +7-10 градусів, беріться до азотних добрив, фосфору та калію.

Чим підживити гортензії влітку

Можете застосувати сульфат амонію, сечовину, аміачну селітру. Чудово спрацюють органічні добрива – курячий послід чи коров’як, з яких готують настій. Не забувайте також про мульчу. Шар у 5-6 см із суміші компосту з торфом ідеально підійде для квітки у цей період.

З підгодівлею гортензії не вчастіть. Удруге підживіть у момент бутонізації, поки квіточки ще не розпустилися. Вони будуть набагато пишнішими, якщо підживити рослину фосфором та калієм і додати зовсім трішки азоту.

Чим підживити гортензії влітку

Улітку азот узагалі не можна застосовувати, оскільки це не дозволить рослині належно підготуватися до зимівлі. А щоб гортензія добре пережила холоди й заклала на майбутній сезон бруньки, внесіть фосфорно-калійне добриво, наприклад, монофосфат калію або суперфосфат укупі з сульфатом калію.

Робіть це підживлення наприкінці липня, в серпні або на початку вересня. Після цього більше добрив у цьому сезоні не додавайте. Потурбуйтеся також, щоб ґрунт навколо гортензії був слабо кислий. Якщо земля нейтральна чи лужна, тоді 1 раз на місяць поливайте відром води, в якому розчиніть 20 г лимонної кислоти. Лимонку можете замінити 100 мл яблучного оцту.

Популярне

Схожі статті

Мій літній шоколадний десерт не простий: скуштувавши цю смакоту, чоловік відразу повів під вінець

Замість того, щоб вмикати духовку й випікати коржі для торта, в літню спеку краще обмежитися легким шоколадним десертом. Трішки вершків та згущівки та гіркий шоколад зроблять ласощі неперевершеними.

Тарас Цимбалюк обирає до пари виключно “Холостячок”: дружин, що не брали участі в популярному шоу, покинув

Тарас Цимбалюк мріяв стати черговим "Холостяком", але в популярне шоу поки що не втрапив. Натомість стосунки з учасницями, хоч і не переможницями цього проєкту, мав двічі.

Неймовірні баклажани по-корейськи: ця закуска на святковому столі улітає перша – всього 10 хвилин на готовку

Рецепт маринованих баклажанів по-корейськи, який ви точно ще не коштували. Ця страва стане у вас зіркою на святковому столі та від цієї смакоти жоден гість не зможе відірватись.