Екс-тренер Андрія Шевченка розповів про його колишню до американської моделі: “Жінка на 10-12 років старше”

Видатний футболіст і тренер київського Динамо Йожеф Сабо розповів багато цікавого про улюблену гру та її гравців "Футбольній хаті". Зокрема, пригадав юні роки футбольної легенди Андрія Шевченка.

Зі слів видатного тренера виходить, що саме він врятував свого часу Андрія, бо той міг скотитися по кривій доріжці. Сабо пам’ятає Андрійка ще нікому не відомим хлопчиною. Шевченко був доволі перспективним форвардом, але водив дружбу з поганою компанією, тож міг замість отримання золотого м’яча у 2004 році як кращий європейський футболіст залишитися за межею.

83-річний Йожеф Сабо пригадав, як врятував Андрія Шевченка

Йожеф Йожефович доклав чимало зусиль, щоб повернути життя талановитого футболіста в правильному напрямку. Якось лікар поскаржився, що в Андрія підвищений тиск: 180/150. Почали розбиратися. Виявилося, що молодик курить не те, що треба, ще й має жінку, яка за нього набагато старша. Тож і віддає всі сили туди.

Андрій Шевченко в молодості

Сабо почав діяти рішуче разом із Григорієм та Ігорем Суркісами витягли хлопця з поганого гурту, зробивши з нього футбольну зірку, якою нині захоплюється весь світ. Тато на знак подяки тренеру сказав сину:

“Андрюшо, ти Сабо маєш поставити пам’ятник за життя”.

І це було правдою. Йожеф Йожефович одного разу практично врятував життя спортсмену. Він, їдучи на базу, побачив, як 18-річний Шевченко немов ракета пронісся мимо нього на спортивному мерседесі. То тренер відібрав у підопічного ключі від автівки, а надалі відібрав й саму машину від гріха якомога далі. Згодом, коли Андрій продав цю автівку, але ще навіть не встиг остаточно оформити документи, на ній розбилося двоє людей. Бо не можна їздити зі швидкістю 200 кілометрів на годину.

Під дбайливим керівництвом Сабо вирваний із поганої компанії Шевченко спромігся забити 23 голи у 52 матчах.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.