Які три речі потрібно викинути з дому 6 квітня у переддень Благовіщення Пресвятої Богородиці: церковні правила

Благовіщення Пресвятої Богородиці 7 квітня - це одне з найважливіших християнських свят. В переддень Благовіщення 6 квітня треба дотриматись певних правил, щоб наступний рік був в злагоді.

В 2023 році свято Благовіщення випадає на 7 квітня. В цей важливий для православної церкви день не прийнято працювати, тому всі важливі справи треба зробити в переддень 6 квітня.

Які три речі потрібно викинути з дому в переддень Благовіщення

Наші предки вірили, що перед Благовіщенням Пресвятої Богородиці з дому треба викинути старі букети верби, весь битий посуд, заношений одяг. Обов’язково треба прибрати будинок від пилу, а також прийнято освячувати насіння перед посадкою.

Які три речі потрібно викинути з дому 6 квітня у переддень Благовіщення Пресвятої Богородиці
Які три речі потрібно викинути з дому 6 квітня у переддень Благовіщення Пресвятої Богородиці

Народні прикмети на Благовіщення

За прикметами можна прослідкувати, як розвивались та змінювались традиції за багато років до нашої появи. Прикмети на Благовіщення також не стали виключенням, століттями люди підмічали різні незвичайні події та передавали ці важливі знання з покоління в покоління.

Дуже багато прикмет стосуються погоди. Яка погода буде на Благовіщення, такий же за погодою видасться Великдень, але якщо 7 квітня буде незвична для цієї пори року спека, то на Великдень буде прохолодно. Сніжне Благовіщення пророкує неврожайний рік. Слабенький дощ до хорошого врожаю пшениці, жита, а гроза – засипле врожаєм горіхів.Також дощовий день сулить хороші улови риби весь рік.

Якщо теплим видасться святковий день, то пощастить з врожаєм на полях, вітер і туман також свідчать про врожайне літо.

Які три речі потрібно викинути з дому 6 квітня у переддень Благовіщення Пресвятої Богородиці
Які три речі потрібно викинути з дому 6 квітня у переддень Благовіщення Пресвятої Богородиці

Є ряд так званих “пташиних” прикмет. На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці уважно слідкуйте за тим, яких птахів бачите на своєму шляху. Ластівки і горобці – це до стабільного року, голуби – до щастя весною, синиці – до кохання, ворони – до смутку, мертві птахи – до неприємностей. Якщо журавлі будуть цього дня літати високо – погода буде погана, а якщо побачите в небі ластівок – весна буде теплою.

у цей день літають високо – до поганої погоди, ластівки в небі – до теплої весни.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.