Свято до нас приходить: як зустрічають новий рік в різних країнах

У кожної країни є свої, особливі новорічні традиції. Далі аи познайомитеся з деякими з них.

Куба

У воді всі муки. Щоб позбутися від поганих речей минулого року, кубинці опівночі виливають тази або відра з водою з головного входу або навіть у вікно. Як символ очищення, ця вода повинна забрати з собою муки і нещастя. І помістити новий рік під знаком знайденої безтурботності і щастя.

Данія

Датська традиція говорить, що люди розбивають тарілки і посуд об двері своїх сусідів, щоб принести їм успіх на рік вперед. Круглий рік невикористані тарілки зберігаються, і 31 грудня їх всі кидають в двері друзів і родичів. Вважається, що чим більше буде купа битого посуду, тим більше у вас буде друзів і удачі в наступаючому році. У датчан також є традиційна новорічна вечеря з вареної тріски з гірчицею, за яким слідують марципанові пончики, звані крансекаге.

Японія

Японський Новий рік або Ошогацу зустрічають опівночі 108 дзвонами в буддійських храмах (по всій Японії), щоб розвіяти 108 злих пристрастей, які є у всіх людей. Японці вірять, що дзвін очистить їх від гріхів минулого року. Як правило, традиція дзвонити в дзвін 107 раз в останній день року, в той час як 108-й раз дзвін задзвонить в Новий рік.

Італія

У деяких частинах Італії, таких як Неаполь, девізом є “Геть старе”, де напередодні Нового року традиційно викидають старі непотрібні меблі з балконів, щоб символізувати початок нового року в наступному році. Щоб запобігти травмуванню, більшість місцевих жителів просто викидають невеликі  м’які предмети, але тим не менш, варто остерігатися, прогулюючись вулицями Неаполя напередодні Нового року.

Еквадор

Еквадор прощається зі старим роком, спалюючи величезні опудала, які уособлюють старий рік. Сім’ї конструюють ці величезні опудала з паперу та старого одягу, кладуть зверху намальовану маску (від улюблених героїв мультфільмів до ненависних політиків), а потім запалюють свої творіння, коли годинник проб’є 12, щоб укласти минулий рік спати.

Південна Корея

Переддень Нового року – особливий випадок в Південній Кореї. Багато з них приморських міст проводять “фестивалі сходу сонця”, коли люди спостерігають за першим сходом сонця в новому році. Якщо згадувати бажання в міру сходу сонця, воно збудеться на новий рік. Деякі люди також записують свої надії і мрії і поміщають їх в повітряні кулі або ліхтарі, які запускаються в небо. Корейці носять традиційні Ханбок і намагаються возз’єднатися з сім’єю. Вони також роблять рисові коржі або галушки дук-гук, щоб піднести їх предкам.

Незвичайні новорічні традиції
Незвичайні новорічні традиції

Схожі статті

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!