Не все так, як ми думаємо: найпоширеніші помилки про космос

Серед наших знань про космос є абсолютно неправильні - вони часто навіяні нам кінематографом. Сьогодні ми розвінчаємо 5 популярних міфів.

Ми вибухнемо в космосі

Цей міф був створений Голлівудом. Часто кінематографістів не дуже турбують факти. Вони охоче дозволять собі вільність з реальністю, щоб сцена виглядала цікавіше. З фільмів ми знаємо, що в той момент, коли людина опиняється у відкритому космосі без захисного костюма, вона гине і, швидше за все, вибухне.

Вплив космосу обов’язково вб’є вас, але не миттєво і не настільки інтуїтивно. Людина може вижити в космосі близько півгодини без незворотних ушкоджень. Це неприємно, але це не миттєва смерть. Ви, ймовірно, померли б від задухи через нестачу кисню.

Меркурій – найближча до сонця планета, тому вона найгарячіша

Відстань від Сонця насправді не має нічого спільного з середньою температурою на планеті. Венера (друга планета від Сонця) – найгарячіша планета в Сонячній системі, але це через її атмосферу, яка містить в основному вуглекислий газ і трохи азоту, що робить її дуже щільною. Протягом року поверхня Венери зберігає температуру близько 462 C. З іншого боку, поверхня Меркурія сильно коливається. Вночі може бути холодно до -173 C, а вдень може досягати 427 C. У Меркурія дуже тонка атмосфера, тому тут так сильно коливається температура.

Одна сторона місяця ніколи не освітлюється

Зворотний бік Місяця прихований а від Землі, а не від Сонця. Обидві сторони місяця фактично отримують приблизно таку ж кількість світла, як і інша. Зворотний бік Місяця просто отримує свою дозу енергії в інший час: вдень. Плутанина виникає через те, що ми завжди дивимося на одну і ту ж сторону Місяця.

Сонце жовте

Попросіть школяра намалювати сонце, і, швидше за все, ви отримаєте жовтий кружок. Його навіть класифікують як жовтого карлика. Але, за даними НАСА, сонце не жовте. Його температура становить 6000 К (5726,85 С), що робить його білим. І якщо дивитися за межами нашої атмосфери, сонце дійсно виглядає як яскравий білий мармур.

Чорні діри всмоктують предмети подібно пилососа

Чорні діри не всмоктують все, що знаходиться поблизу; замість цього вони знаходяться в досить сплячому стані, а потім, якщо зірка наближається до неї і підходить надто близько, чорна діра стає активною. І все ж, чорна діра розриває на частини лише деякі з об’єктів поблизу.

Міфи про космос
Міфи про космос

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.