Як без зусиль очистити ванну кімнату, щоб вона сяяла чистотою

Треба навести порядок у ванній, але не хочеться витрачати багато грошей і сил? Тоді наші поради вам припадуть до душі.

Прибираємо вапняний наліт

У ванній поява нальоту неминуча. Щоб позбутися від цієї неприємності не потрібно купувати дорогу побутову хімію. Все що вам потрібно – лимонний сік. Збризніть змішувачі та душову лійку лимонним соком і дайте постояти кілька хвилин, перш ніж сполоснути їх.

Щоб видалити накип з лійки душа, ви також можете відкрутити її від тримача і занурити в ємність з білим оцтом на ніч.

Очищаємо плитку

Щоб зробити це швидко і ефективно – змішайте миючий засіб з гарячою водою і залийте в розпилювач. Нанесіть розчин на настінну плитку або підлогу у ванній і залиште на дві-три години. Після закінчення цього часу протріть поверхню губкою і змийте.

Стираємо фіранку для душу

Ви можете легко її очистити просто змішавши воду з милом. Відчепіть фіранку і протріть її губкою, змоченою в цій суміші. Якщо вона сильно брудна, можете протерти її щіткою з білим оцтом, щоб також видалити цвіль. Потім покладіть в пральну машину при 30 градусах.

Видаляємо цвіль зі швів плитки

Немає нічого простішого, ніж видалити непривабливі чорні сліди цвілі на стиках плитки для ванної кімнати. Змішайте з водою харчову соду, протріть цією сумішшю почорнілі шви зубною щіткою і залиште на годину. Потім змийте. Щоб відновити білизну швів після їх очищення, використовуйте ватний тампон, просочений перекисом водню або половину лимона з крупною сіллю.

Або, як варіант, використовуйте білизну, яка теж добре справляється з цвіллю.

Прибираємо без проблем
Прибираємо без проблем

Усуваємо неприємні запахи з труб у ванній кімнаті

Оцет – ідеальний спосіб боротьби з неприємними запахами в трубах. Можна залити в усі труби. Цей чудо-засіб усуне неприємні запахи з додатковою перевагою дезінфекції.

Примусьте крани сяяти

На жаль, крани є неминучим джерелом бактерій і нальоту. Тому рекомендується регулярно чистити їх і дезінфікувати. Для цього натріть крани половинкою лимона. Лимон допоможе їм не тільки ретельно очистити їх, а й надати їм блиск. Для видалення стійких слідів вапна використовуйте білий оцет.

Чисті дзеркала і вікна

Існує кілька бабусиних порад з очищення та видалення слідів на дзеркалах і вікнах у ванній. Перший – спочатку протерти поверхні вологою ганчіркою, а потім натерти їх газетою. Інший трюк вимагає використання суміші води і білого оцту, рідини для миття посуду або лимонного соку. Окропити дзеркала і вікна однієї з цих сумішей, протріть губкою і протріть чистою тканиною.

Робимо ванну ідеально чистою
Робимо ванну ідеально чистою

Схожі статті

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.