7 речей, яким не місце у ванній кімнаті

Ми зберігаємо в нашій ванній найрізноманітніші речі. Але чи замислювалися ви, що деякі з них можуть зіпсуватися, перебуваючи у ванній?

Деякі матеріали особливо чутливі до вологи і тепла. Так йде справа з тканинами, металом, папером і електронними пристроями.

1. Ліки

Лікарські препарати найкраще зберігати при кімнатній температурі. Тепло з ванної може знизити ефективність, або привести в непридатність ліки.

2. Ювелірні прикраси

Вологість у ванній прискорює процес окислення ювелірних виробів, роблячи їх більш тьмяним. Їх найкраще зберігати в спальні, в скриньці для коштовностей або на підходящої вітрині.

3. Засоби для макіяжу

Будь то пудра, тональний крем, туш для вій або навіть лак для нігтів, макіяж найкраще зберігати де-небудь, крім дзеркала у ванній. Косметика дійсно повинна залишатися при кімнатній температурі, щоб уникнути зміни текстури, висихання або зміни кольору.

4. Духи

Флакони парфумів можуть чудово виглядати в ванній. Але перебуваючи у ванній духи можуть швидше вичерпатися, поміняти свій колір і навіть аромат. Вони довше залишаться недоторканими, якщо зберігати їх в темному прохолодному місці, наприклад в спальні.

5. Електричні прилади

Фен залишається поруч з дзеркалом у ванній, а радіо підключено, щоб слухати музику в душі? Заманливо, але багато електричних пристроїв пошкоджуються під впливом вологи. Зберігайте фен, коли він не використовується, і вибирайте пристрої, стійкі до вологості.

6. Банні рушники

Вологість у ванній сприяє розмноженню бактерій в волокнах рушників. Тому краще зберігати партію чистих рушників в іншому місці. Якщо вас двоє, двох гачків вистачить, щоб висушити рушники у ванній. Але якщо у вас велика сім’я, краще сушити їх в іншому місці. Також обов’язково добре провітрюйте кімнату після відвідування, щоб уникнути зростання цвілі.

7. Книги, газети і журнали

Любите читати у ванній? Це можливо, якщо ви не проти м’яти сторінки. Дійсно, папір і вологість несумісні. Тому якщо ви хочете зберегти цілісність ваших книг, то краще зберігати їх в сухому приміщенні, наприклад на книжковій полиці, або в тумбочці.

Приберіть ці речі з ванною
Приберіть ці речі з ванною

Популярне

Схожі статті

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.