Піднімаємо самооцінку: ефективні поради

"Спочатку потрібно полюбити себе, а потім полюбити когось іншого". Якщо у вас занижена самооцінка - виконуйте поради нижче і знаходьте впевненість в собі

Зробіть свій вибір

Щоб підвищити самооцінку, потрібно навчитися приймати рішення. Це допоможе вам заявити про себе і взяти на себе відповідальність за свій вибір. Важливо бути вільним у соціальних відносинах, в особистих і професійних виборах. Ніхто не може краще вас зрозуміти, що наповнить вас.

Святкуйте маленькі перемоги

Часто легше спланувати зміни, ніж здійснити їх. Намагаючись позбутися від шкідливих звичок, не забувайте святкувати свої маленькі перемоги. Це додасть вам енергії продовжувати роботу.

Будьте добрішими до себе

Дуже важливо навчитися любити себе, щоб поважати себе. Ви не ідеальні. Ніхто не ідеальний. Знайте свої переваги, а також свої недоліки. Чим добріші ви до себе, тим більше ви підвищите свою самооцінку. Зверніть увагу: доброзичливість і розбещеність – не синоніми. Будьте вимогливі до себе.

Залишайтеся вірними своїм цінностям

Хоча важливо підтримувати хороші відносини з оточуючими, дуже важливо залишатися вірними своїм цінностям. Зрадивши їх, ви станете неправдивими, ризикуючи перестати пізнавати своє відображення. Пишайєтеся своїми цінностями.

Навчіться говорити “ні”

Перестаньте говорити собі, що ви занадто хороша людина… Утвердіться і виберіть роботу і дії, які відповідають вашим потребам і бажанням. Вам не подобається ваша робота? Спробуйте зайнятися чим-небудь ще. Вам більше не подобається дозвілля? Знайдіть собі інші заняття. Ваш девіз повинен бути вибирати, а не страждати.

Перестаньте порівнювати себе з іншими

Єдина людина, з яким ви повинні порівнювати себе, – це ви самі. У вас вийшло краще, ніж минулого разу?

Так? Чудово!

Ні? Виправте свої промахи і попросіть про допомогу, але, будь ласка, перестаньте відчувати себе гірше інших.

Прийміть міри

Припиніть відкладати на потім. Прийміть рішення зараз же вжити заходів по всіх дрібниць, які ви довгий час відкладали (похід на медичний огляд, прибирання в офісі, розвішування картини в своїй кімнаті, ремонт дірки в стіні тощо)..

Кожен раз, коли ви думаєте про ці невиконані речі або бачите їх, ваша самооцінка падає. Зробіть ці справи один раз і подивіться, як ви себе відчуєте потім.

Піднімаємо свою самооцінку
Піднімаємо свою самооцінку

Схожі статті

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів. 

Близнюкам з “Пригод Електроніка” по 58: як зараз виглядають Юрій та Володимир Торсуєви і як склалася доля

Ті, чиє дитинство припало на 80-ті роки, чудово пам'ятають фільм "Пригоди Електроніка". Після цих знімань виконавці головних ролей Юрій та Володимир Торсуєви стали справжніми знаменитостями.