Як зробити вічний ліхтарик за 5 хвилин, якщо вимкнули світло: аварійне освітлення без генератора

На дев'ятий місяць повномасштабної війни в Україні під прицілом опинилася енергетична інфраструктура. В Мережі показали, як зробити "вічний" ліхтарик, якщо ви залишилися без світла.

Аварійне освітлення без генератора – це, на жаль, наша реальність. Російські окупанти цілять по об’єктах енергетичної інфраструктури, в результаті без світла залишаються цілі міста в різних областях України, що додає немало незручностей і труднощів у повсякденне життя. Але українці сильні, незламні та винахідливі. Популярності в Мережі набирають лайфхаки, як створити “вічну” свічку за 5 хвилин та з підручних матеріалів, якщо вимкнули світло і немає альтернативних джерел електроенергії, тому вихід з ситуації є

Як зробити ліхтарик з батарейок і світлодіодів

Щоб виготовити своїми руками ліхтарик так би мовити аварійного освітлення, знадобляться такі підручні матеріали:

  • 2 батарейки, пальчикові АА або мізинчикові ААА,
  • світлодіод на 3 вольта,
  • дріт з меді,
  • скотч,
  • паяльник.

Візьміть батарейки і складіть їх одну поряд з одною так, щоб плюси і мінуси не збігалися. Змотайте їх скотчем, щоб вони трималися. Один край спаяйте з мідним дротом, а до іншого припаяйте діод, враховуючи полюси, він зразу засвітиться.

Як зробити ліхтарик з батарейок і світлодіодів
Як зробити ліхтарик з батарейок і світлодіодів

Такий ліхтарик на хороших батарейках пропрацює більше року, йому не страшні низькі температури чи підвищена вологість.

Використовувати такий альтернативний ліхтарик дуже зручно і вигідно, його комплектуючі коштують дешево. Один світлодіод обійдеться до 10 гривень, а пачка з 4 батарейок хорошої якості – від 90 до 150 гривень. Їх можна купити навіть в супермаркеті, а світлодіоди продаються в любому магазині електроніки.

Як зробити вічний ліхтарик за 5 хвилин, якщо вимкнули світло
Як зробити вічний ліхтарик за 5 хвилин, якщо вимкнули світло

Детально подивитись процес створення альтернативного джерела освітлення в разі вимкнення світла можна у відео винахідника:

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.